woning ontruimen

De gemiddelde Nederlander verandert steeds vaker van huis. Daarbij kan verhuizen echter een intensieve gebeurtenis zijn. Een aanhanger is daarbij een handig middel om de verhuizing eenvoudiger te maken. Heb jij nog wat tips nodig op het vlak van verhuizen met een aanhanger? Lees dan zeker de 5 handige tips hieronder goed door.

Tip 1. Bescherm alles goed

Ten eerste is het belangrijk om al jouw meubilair goed te beschermen. Dit doe je door middel van beschermingsmateriaal. Daarbij heb je vele opties zoals simpele dekens tot piepschuim. Op deze manier voorkom je dat je met beschadigde meubelen aankomt in je nieuwe woning.

Tip 2. Neem weinig risico

Ten tweede is het belangrijk om weinig risico te nemen wanneer je besluit te verhuizen met een aanhanger. Je meubels zijn immers kostbaar. Daarom is het slimmer om enkele keren op en neer te gaan met de aanhanger in plaats van alles in één keer te verhuizen. Op deze manier vermijd je schade.

Tip 3. Maak alles goed vast

Ten derde is het van belang om alles in de aanhanger goed vast te maken. Indien jij dit niet doet, zullen meubels ongetwijfeld verschuiven, met slechte gevolgen van dien. Gebruik daarom touw of andere objecten zodat niks in de aanhanger kan schuiven. Zo weet je zeker dat jouw meubels heelhuids aankomen.

Tip 4. Maak het verplaatsen van meubels makkelijker

Ook is het handig om gebruik te maken van tools die je helpen met het transporteren van je meubels. Daarbij wordt specifiek gedoeld op transporthulp waarmee jij grote meubels op een simpele wijze van jouw oude woning naar de aanhanger kunt brengen. Dit zal je veel stress schelen.

Tip 5. Vraag om hulp

Tot slot is het ook aan te raden om hulp te vragen bij anderen. meubilair is namelijk erg zwaar over het algemeen. Daardoor kunnen de meeste mensen niet alles zelf verplaatsen. Zorg er daarom voor dat je familie of vrienden hebt die klaar staan om je te helpen met jouw verhuizing. Zo breng je alles veel soepeler naar de aanhanger.