Tegenwoordig werken ontzettend veel mensen vanuit huis. Het is dan ook fijn om een comfortabele werkplek te hebben. Dat is niet altijd vanzelfsprekend, veel mensen gebruiken de keukentafel als werkplek. Toch is het van belang om een plek te creëren waar je zo productief mogelijk kunt zijn. Maar hoe doe je dat? Je vindt hieronder een aantal handige tips.

De juiste verlichting

Verlichting is erg belangrijk. Je wilt alles natuurlijk goed kunnen zien. Allereerst is het goed om voor voldoende daglicht te zorgen, dit doe je door het bureau niet te ver van het raam te plaatsen. Daarnaast is het ook handig om een goede lamp te plaatsen die je werkplek voldoende verlicht.

Opbergruimte

Een rommelig bureau zorgt er al gauw voor dat je minder productief bent. Om die reden is het goed om zoveel mogelijk spullen op te bergen. Zorg dus voor ladekastjes en iets als opbergbakken, zodat er geen losse papieren en spullen rondslingeren op je bureau. 

Goede speakers

Wellicht heb je voor je werk ook weleens geluid nodig. Het is dan ook handig om voor goed geluid te zorgen. Je hebt hiervoor heus geen 100v speakers nodig (zoals die van https://www.thenextshop.nl/), er zijn ook goedkopere varianten die het prima doen.

Creëer meer sfeer

Uiteraard is ook een goede sfeer belangrijk. Je kunt je werkplek sfeervoller maken door bijvoorbeeld wat mooie accessoires te plaatsen, zoals schilderijtjes, een plant of een mooie wandcollage. Het is ook leuk om verschillende foto’s van jou en je dierbaren op de muur te hangen. Zo heb je altijd iets leuks om naar te kijken. En planten? Die staan niet alleen gezellig, maar dragen zeker ook bij aan je productiviteit. Ze zuiveren de lucht en zorgen voor meer zuurstof in de ruimte. Je zult zien dat je er beter geconcentreerd door raakt.