Bent u op zoek naar een nieuwe vloer in uw woning en heeft u kinderen? Daar wil je natuurlijk wel een geschikt vloer voor. Misschien zoekt u bijvoorbeeld een vloer die makkelijk schoon te maken is en niet te hard. Maar wat kun je kiezen? Lees snel verder voor een aantal tips.

Een laminaten vloer

De beste keuze voor kindvriendelijke vloeren zijn laminaatvloeren. Laminaat is slijtvast en gemakkelijk schoon te maken. Daarnaast zijn laminaten er in verschillende kleuren en prijzen. Onthoud wel dat goedkopere laminaten meestal sneller slijten en soms niet goed vocht vasthouden. Speelt uw kind bijvoorbeeld vaak op de grond? Leg er dan een matje op, geschikt voor zowel het kind als de vloer.

Tapijttegels als vloer

Op zoek naar een zachte, gemakkelijk te reinigen vloer? Dan zijn tapijttegels een echte aanrader! Het grote voordeel van een mat voor je kinderen is natuurlijk dat hij lekker zacht is om op te spelen, en wat ook een fijne bijkomstigheid is, is dat je kind niet zo hard valt als op een andere soort vloer.

Het grootste nadeel van het gewone tapijt is echter dat het heel moeilijk schoon te maken is als er vlekken zijn, wat duidelijk niet handig is voor (kleine) kinderen. Bij tapijttegels is dit echter niet het geval omdat je ze gemakkelijk schoon kunt maken. U hoeft alleen de rest van de vergeelde tegels te verwijderen en schoon te maken. En als je hem niet kunt schoonmaken, vervang je de vuile tegel gewoon door een nieuwe, zonder dat je het hele tapijt hoeft te vervangen.

Ben je op zoek naar goede maar goedkope tapijttegels? Kijk dan eens op vanheugtentapijttegels.nl.

Een vloer van kurk

De laatste optie is de een kurken vloer. Het grote voordeel van deze vloer is dat hij niet te hard is, dus geschikt voor kleine kinderen. Het fijne van deze vloer is dat het eenvoudig te onderhouden is en zeker tegen een stootje kan. Daarnaast scheelt het in prijs ook met bijvoorbeeld hout of laminaat. Echter kan kurk niet goed tegen zonlicht dus als je huis veel zonlicht binnenlaat kan de vloer snel verkleuren.