Meer besparen op je energierekening? Probeer dit eens!

Verminder onnodige verlichting

De moderne technologie heeft ons leven zoveel makkelijker gemaakt, dat we vaak vergeten dat er een grote last aan energieverbruik mee gemoeid is. Doe je licht uit als je de gordijnen opent. Vaak heb je niet meer door dat ze nog aan staan en dat is zonde. Ze blijven dan namelijk wel gewoon energie verbruiken.

Zorg voor goede radiatoren

Het kan zijn dat je radiatoren defect zijn zonder dat je hier erg in hebt. Dit is erg zonde, want op die manier zijn ze niet meer effectief. Laat je radiatoren dus nakijken en desnoods vervangen.

Laat je vaatwasser en wasmachine op een lagere temperatuur draaien

De vaatwasser op een lagere temperatuur laten draaien is een andere manier om te besparen op je energierekening. Laat de vaatwasser niet eerder draaien dan na de avondmaaltijd, want dan verspil je veel energie. Doe hem dus alleen aan als hij helemaal vol zit.

Vervang je gloeilampen

Steeds meer mensen schakelen over op ledverlichting die energiezuiniger zijn en die ook langer meegaan. Gloeilampen hebben vaak namelijk maar een beperkte levensduur en verbruiken erg veel stroom.

Vergelijk je energieleverancier

Als je een vraag hebt over je rekening of je wilt zien of je het juiste tarief hebt, dan is het een goed idee om je energieleverancier te vergelijken met anderen. Het kan zijn dat je kunt overstappen naar een goedkoper tarief.

Hopelijk heb je wat aan deze tips. En kun je deze winter weer een hoop besparen, zodat je meer overhoudt om te besteden aan andere dingen.

Bron: https://www.radiatorendiscounter.nl/