Eens had ik het met mijn docent Engels een MO. Hierin moest ik vragen naar welke winkels zij ging. Ze antwoordde bedden winkels oldenzaal en ik dacht: “Waarom bedden winkels oldenzaal?” Dat is toch te ver weg om een bed vandaan te halen? Het bleek dus dat mijn docent in Oldenzaal woonde en bereid was om best wel ver te rijden om naar de school te gaan waar ze les gaf. Dit doen wel meer mensen. Wonen op een mooie plek en dan bereid zijn om ver te rijden voor je werk. Door Flevoland gaan echt super veel mensen heen. Want ten oosten van Flevoland liggen goedkope landen en ten westen liggen de landen waar je geld verdient.

Zoek in Google naar beddenwinkel en bezoek jouw lokale beddenzaak voor een advies op maat!

Vaak wordt het nog vergoed ook

Vaak wordt het reizen ook nog een vergoed door een bedrijf. Hierbij wordt eigenlijk een vrij niet duurzame oplossing verkozen door een bedrijf. Maar bedrijven kunnen niet echt hierop worden aangesproken. Hun taak is om zoveel mogelijk geld te verdienen. Dat is het neoliberale idee dat we allemaal aanhangen. Als we alle waardevolle dingen in geld uitdrukken en alles met geld belonen dan zal het een betere wereld worden. Met dat soort gedachten geven bedrijven nooit iemand meer vrije tijd maar een iphone. De vrije tijd wordt gezien als een verspilling van geld immers.

Neoliberalisme

In de vorige alinea heb ik het al gehad over neoliberalisme. En je kent het misschien niet maar je gedraagt je wel als een neoliberaal. Het neoliberalisme is één van de meest dominante ideologie in de westerse en eigenlijk de hele wereld. Dat heeft te maken met het hoofdthema van neoliberalisme. Het draait erom dat alles om geld draait en dat is een heel aantrekkelijk idee voor mensen die macht hebben. Want geld en macht zijn al van oudsher met elkaar verbonden dus als je de wereld overtuigd dat ze hetzelfde zijn dan heb je kans om nog veel meer geld te verdienen dan ooit tevoren terwijl de rest achterblijft.