Nieuwe woning? Zo pak je de verbouwing aan

Niets geeft zoveel stress als verhuizen en verbouwen. De lijst met dingen die nog moeten gebeuren lijkt eindeloos, de krijgt te maken met de ene vertraging naar de andere, en als het ene probleem net is opgelost komt de volgende weer. Hoe pak je een verbouwing nou zo effectief mogelijk aan? Lees snel verder

Maak een planning

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: het belangrijkste is een goede planning.
Plan grote klussen als eerste in, de kleine klusjes komen later wel. Houdt ook goed rekening met hoelang dingen ga duren, en denk ook aan eventuele vertragingen. Zorg dus dat je voldoende speling hebt.


Een goede organisatie

Als je aan het verbouwen bent, wordt je hoofd al snel een rommeltje. Alles loopt door elkaar heen en je ziet door de bomen het bos niet meer. Organiseer daarom alles goed. Dit kan natuurlijk door een planning te maken, maar ook door al je papieren op orde te hebben. Stop alles in mapjes op soort, zodat je overzicht behoudt.Niet uitstellen!

Hoewel het soms verleidelijk kan zijn, probeer dit echt te vermeiden. Van uitstel komt afstel, en hierdoor duurt de verbouwing natuurlijk alleen nog maar langer. Je kunt dit voorkomen door jezelf bijvoorbeeld een beloning te geven als je iets hebt gedaan. Ook kun je beter de vervelende klusjes eerst doen, zodat je hier het snelst vanaf bent.


Vergeet de tuin niet

Wat wij ook vaak zien gebeuren is dat mensen wanneer ze een nieuwe woning hebben, alleen maar focussen op het interieur. Maar ook het exterieur heeft aandacht nodig, zo ook de tuin. Je kunt maar beter alles in één keer doen en de tuin dus ook direct met de verbouwing onder handen te nemen. Het aanleggen van verandas is namelijk ook een hele klus, en het plaatsen van een schuifpui of serre zonwering vergt ook veel tijd.