Puglia

Puglia

Wanneer mensen op vakantie gaan naar Italië gaan ze vaak naar het Gardameer. Het Gardameer is dan ook een van de belangrijkste toeristische gebieden van Italië. Wanneer je liever naar zuid-Italië op vakantie wilt maar niet weet waar precies, ga naar Puglia. Puglia is de hak van de Italiaanse laars. Het is een ongerepte streek met veel schilderachtige kustplaatsen, bergdorpjes en extravagante barok. Daarnaast vind je er valleien met olijfgaarden en natuurlijk de heerlijke keuken. Nog niet overtuigd? In dit artikel zal je erachter komen dat Puglia jouw volgende vakantiebestemming is.  

Puglia

Over Puglia

Puglia (Apulië in het Nederlands) is de meest zuidoostelijke regio in Italië. Het ligt aan de Adriatische Zee en de Ionische Zee. De dorpen zijn authentiek en klassiek Italiaans en er zijn nog weinig toeristen vergeleken met andere regio’s van Italië. Puglia is een van de armste regio’s van het land en de prijzen zijn dan ook erg laag vergeleken met het noorden van Italië. Er zijn veel populaire producten die van oorsprong uit de streek Puglia komen. Zo is Puglia een van de voornaamste producenten van onder andere olijven en gedroogde pasta. Je kunt er dus genieten van de gerechten uit de heerlijke keuken van Italië. Daarnaast bestaat het gebied uit ruige kliffen, witte stranden en kraakhelder water. 

Bezienswaardigheden

Zoals je hebt gelezen zijn er prachtige plekken en is er heerlijk eten in Puglia, maar welke plekken mag je echt niet missen? Om te beginnen de rotsen van Vieste. Dit is een schiereiland dat door kliffen wordt gevormd. Het is een oude stad met een sfeervol doolhof van trappen en witte huizen. Daarnaast mag je Locorotondo niet missen. Deze stad wordt door velen gezien als een van de mooiste steden van Italië. Locorotondo is prachtig en barst van bezienswaardigheden, maar je moet ook zeker niet de wijnproductie vergeten. Neem dus een heerlijke fles mee als souvenir.