PVC vinyl floor. Samples of vinyl flooring. Collection of vinyl tiles. DIY home items.

PVC vloeren toepasbaar voor iedere inrichting

Indien jij gaat verhuizen en op zoek bent naar een manier om jouw woning opnieuw in te richten dan is het mogelijk om te kiezen voor PVC vloeren. Dit zijn vloeren die geschikt zijn om neer te leggen in iedere woning. Het voordeel van een PVC vloer is hiermee dat het makkelijk is om te gebruiken en bestaat uit goed materiaal. Als je eenmaal een vloer hebt gekocht dan is het mogelijk om hier meubels op te plaatsen. Denk bij het inrichten van een nieuwe woning altijd aan de vloer die je wenst te kopen. Deze vloer moet passen bij de situatie in de woonkamer en bij de meubels die je neerzet in een ruimte.

Voordelen

De voordelen van PVC hebben in de eerste plaats te maken met het feit dat het makkelijk voor gebruik is. PVC vloeren zijn duurzaam en comfortabel. Verder is het makkelijk om te onderhouden en zal er niet snel sprake zijn van schade aan de vloer. Daarnaast is de PVC vloer beschikbaar in vele ontwerpen. Hierdoor is het makkelijk om een vloer aan te schaffen die aansluit op jouw persoonlijke wensen en voorkeuren. De beste vloer is immers voor iedereen anders. Daarnaast is het mogelijk om een vloer van PVC te besnijden en zodoende ervoor te zorgen dat je deze vloer kan neerleggen overal in huis. 

Nadelen van een PVC vloer

Er zijn echter ook een aantal nadelen te noemen als het gaat om een PVC vloer. De vloer is namelijk niet goedkoop om aan te schaffen. Je moet hier een prijs voor betalen die afhankelijk van jouw financiële situatie vrij prijzig is. Hier staat wel tegenover dat je een PVC vloer koopt die voor een langere periode mee kan gaan. Daarentegen is dit soort vloer vaak dunner dan normaal gesproken het geval is en zal de vloer hierdoor sneller beschadigd raken vergeleken met andere vloeren. Waar je ten slotte rekening mee moet houden bij het aanschaffen van een PVC vloer is dat je een vlakke ondervloer nodig hebt.

Veiligheid

Een PVC vloer is beslist veilig om te gebruiken. Ondanks het feit dat er veel geschreven is over de veiligheid van deze vloer is het grootste gedeelte hiervan gebaseerd op een mythe. De gevaarlijke stoffen die in de vloer zitten zullen namelijk niet direct gevaarlijk zijn voor jou. Er zijn namelijk wettelijke voorschriften waarin is opgenomen dat er een maximale hoeveelheid aan gevaarlijke stoffen in de vloer mag zitten. Indien een maker hier overheen gaat dan de vloer niet verkocht worden. Daarnaast komen de gevaarlijke stoffen niet vrij aangezien ze in het midden van de constructie zitten.

Neerleggen van een PVC vloer

Bij het aanschaffen van een PVC vloer is het belangrijk om rekening te houden met het feit dat het niet makkelijk is om deze vloer neer te leggen. Bij de vloer komt het al snel voor dat er hobbels of ribbels te vinden zijn. Dit gebeurt al helemaal als je de vloer niet goed neerlegt. Indien er een ruimte ontstaat tussen de ondervloer en de PVC vloer dan is een risico op schade. 

Tip: LAB21 vloeren