Als je gaat verhuizen is er een hoop wat moet gebeuren, zowel in de oude woning als in de nieuwe woning. Vooral in het begin zal je agenda overlopen van afspraken, alles moet immers woonklaar worden gemaakt. Daarnaast moet je ook nog alles inpakken, maar eerst de juiste dozen ervoor vinden. Bij verhuisboxen.nl vind je diverse soorten dozen van normale grootte karton dozen tot aan zelfs kartonnen dozen speciaal voor boeken. In dit artikel vind je een stappenplan die handig is als je wil gaan verhuizen. 

Zelf regelen

Er komt veel kijken bij een verhuizing, toch zijn er een paar dingen die je zelf zonder hulp kan doen wanneer de verhuisdatum bekend is:

  • Activeer via de PostNL de verhuisservice. 
  • Zeg je G/W/L op in je oude woning en zorg dat die gelijk de eerste dag weer wordt aangesloten in je nieuwe woning.
  • Zorg voor een goede woonverzekering.
  • Verhuis je interprovider mee of sluit een nieuwe af.
  • Vergelijk je overige verzekeringen, vaak veranderen ze die bij een verhuizing. 

Je spullen verhuizen

De grootste klus die bij een verhuizing komt kijken is toch wel het gedeelte van de daadwerkelijke verhuizing. Alle spullen moeten immers worden ingepakt, maar ook nog worden ingeladen om te verhuizen. Een verhuisdoos inpakken en verhuizen is zo gebeurd, maar wat als je er meerdere hebt? Het is daarom raadzaam om vrienden en familie te vragen om je te komen helpen, des te sneller is alles verhuisd. 

Maak een planning

Wanneer je helemaal over bent is het aan te raden om een planning te maken. Zodat je binnen korte tijd helemaal gesetteld bent in je nieuwe huis. Vaak is het niet haalbaar om langere periode vrij te krijgen van je werk. Het is dan fijn als je al het werk kan verdelen en inplannen.