Openslaande garagedeuren van Hörmann

Is je voordeur aan vervanging toe, dan is het goed om je eerst even te oriënteren op de verschillende mogelijkheden om je deur te vervangen voordat je blind een soortgelijke voordeur koopt. In dit artikel vertel je over de mogelijkheden en geven we je uitleg over de verschillende opties voor wat betreft de uitstraling van je deur.

Soorten voordeuren

Je hebt keuze uit twee verschillende soorten voordeuren: houten voordeuren en aluminium voordeuren. Allebei de deuren hebben hun eigen voor- en nadelen.

Openslaande garagedeuren van Hörmann

Houten voordeuren

Voordeuren van hout geven je woning een warme en natuurlijke uitstraling. Houten deuren worden van oudsher op vrijwel alle woningen toegepast. Er is een ruime keuze aan verschillende soorten deurmotieven, kleuren, deurramen, deurbeslag en sloten.

Het nadeel van houten deuren is dat ze reageren op wisselingen in de temperatuur en luchtvochtigheid. Hierdoor kunnen de deuren krimpen en uitzetten waardoor er kieren ontstaan of de deur minder goed sluit.

Tegenover de nadelen staan diverse voordelen. We noemden net al even de ruime keuze aan mogelijkheden om de deur naar je eigen smaak samen te stellen. Daarnaast is een houten voordeur een stuk goedkoper dan een voordeur van aluminium. Voor ongeveer € 1.000,- heb je al een mooie houten voordeur.

Aluminium voordeuren

Voordeuren van aluminium zien er strak en modern uit en hebben geen onderhoud nodig. Het is voldoende als je het deurblad zo nu en dan met een sopje afneemt. Aluminium voordeuren kun je op maat samenstellen. 

Denk bijvoorbeeld aan het deurbeslag, de deurramen en de kleur. De keuzemogelijkheden zijn beperkter dan bij houten deuren, maar over het algemeen is er altijd wel een aluminium voordeur te vinden die naar jouw smaak is.

Het grote voordeel van aluminium voordeuren ten opzichte van houten voordeur is dat ze niet krimpen of uitzetten. Hierdoor isoleren aluminium deuren bijzonder goed en dat is gunstig voor de energierekening. Zeker nu de energieprijzen zo hoog zijn.

Aluminium voordeuren bieden dus veel voordelen, maar ze zijn niet goedkoop. Je bent zomaar
€ 3.000,- kwijt voor een eenvoudige deur. Voor dat bedrag is alleen de deurpost van aluminium gemaakt en krijg je een stalen voordeur. Als je naast de deurpost ook een deurblad van aluminium wilt kun je rekening houden met een investering van tussen de € 3.500,- en € 4.000,-.

Aluminium voordeuren en bijpassende garagedeuren

Er zijn bepaalde merken die voordeuren leveren die bij de garagedeur passen. Een voorbeeld van een dergelijk merk is Hörmann. Openslaande garagedeuren van Hörmann zijn bijvoorbeeld goed te combineren met een Hörmann aluminium voordeur. Voor de meest strakke uitstraling is het dus aan te raden om zowel de garagedeur als de voordeur van hetzelfde merk te kiezen.