Heb jij een stacaravan die eigenlijk wel een opfrisser kan gebruiken? Ben je er veel te weinig omdat het eigenlijk gewoon niet echt meer een fijne plek is om te zijn? En wil je die verbouwing grotendeels zelf gaan uitvoeren? Dan is het belangrijk om te weten wat je staat te wachten. In dit artikel neem ik je mee in de belangrijkste dingen die je moet weten voor je zelf aan de slag gaat met de renovatie van jouw stacaravan.
Planning is key
Wil je een stacaravan renoveren? Dan vraagt dat in eerste instantie om een goede planning. Je zult voor jezelf na moeten gaan welke dingen er precies moeten gebeuren, hoe deze dingen elkaar opvolgen en hoeveel tijd het gehele proces in beslag gaat nemen. Wanneer je dit op een rijtje zet en voor jezelf duidelijk hebt, is het makkelijker op te volgen. Hierdoor loopt het proces een stuk soepeler dan wanneer je maar gewoon zou beginnen. Grote kans dat je dan op een gegeven moment door de bomen het bos niet meer ziet. Hou deze planning tijdens de gehele verbouwing bij. Verandert er iets door onvoorziene omstandigheden? Pas dat dan aan in de planning zodat deze weer klopt.
Een verbouwing is altijd duurder dan je denkt
Net als alles in het leven kost het verbouwen van je stacaravan geld. Je kunt van tevoren inschatten hoeveel iets gaat kosten, maar in de praktijk blijkt dat de daadwerkelijke kosten altijd hoger uitvallen. Het is daarom goed om rekening te houden met onvoorziene kosten, zodat je hier vast een beetje op voorbereid bent. Mocht je namelijk al je geld hebben geïnvesteerd in de verbouwing en er komt dan iets onverwachts, dan is de kans groot dat de de verbouwing een tijdje stil komt te liggen of dat er andere dingen geschrapt moeten worden.
Hulp vragen is niet erg
Een stacaravan verbouwen is niet niks en waarschijnlijk kun je echt niet alles helemaal alleen (tenzij je een hele handige harry bent). Weet daarom altijd dat het vragen om hulp echt niet erg is en dat er vast genoeg mensen in je omgeving zijn die even kunnen en willen helpen. Door hulp uit je omgeving te vragen, kun je verschillende expertises inzetten en dat scheelt je ook weer een professional in te schakelen. Zit er echt een taak tussen die je beter aan een professional over kunt laten? Zorg dan dat je dat meegerekend hebt in je planning en kostenschatting en besteed dit gerust uit.