Verhuizen zonder stress

Bij een verhuizing komt altijd erg veel kijken. Je zult ongetwijfeld wat stress ervaren, doordat er zoveel moet gebeuren. Gelukkig kun je deze stress wel enigszins beperken. Maak het jezelf zo gemakkelijk mogelijk! Hoe zorg je ervoor dat je verhuist zonder daarbij al te veel stress te ervaren? In dit artikel geven we je een aantal tips. 

Maak een plan

Een plan van aanpak is altijd handig. Een soepele verhuizing begint bij een goede voorbereiding. Stel jezelf allereerst de vraag of je zelf alles wilt doen, of dat je een verhuisservice in wil schakelen zoals http://www.vanderveldeverhuizingen.nl. Dat laatste kan je een hoop tijd en moeite besparen. Ga je zelf aan de slag? Schrijf dan op wie je allemaal nodig hebt en waarvoor je ze precies nodig hebt. Schrijf er ook een tijd bij en stem dit alvast goed met de betrokkenen af, zodat alles goed geregeld is.

Wie gaat wat doen?

Bedenk wie er het meest geschikt is voor welke klus. Heb je een vriend die erg sterk is, schakel hem dan in voor de zwaarste dingen. Geef ieder zijn eigen verantwoordelijkheid, zodat iedereen goed weet wat hem of haar te doen staat. Zorg er ook voor dat je de helpers achteraf bedankt, bijvoorbeeld met een lekkere maaltijd of een bos bloemen. 

Maak een checklist

Heb je bepaald wat er allemaal moet gebeuren? Maak dan een checklist waarin je precies neerzet wat alle taken zijn. Zo kun je goed bijhouden wat er allemaal al gedaan is en wat er allemaal nog moet gebeuren. Op het internet vind je verschillende checklists die je zo kunt gebruiken. 

Regel alle benodigdheden

Om te verhuizen zul je verschillende dingen nodig hebben, zoals verhuisdozen en inpakmateriaal (voor breekbare spullen). Zorg ervoor dat je deze items ruim van tevoren regelt, zodat je niet hoeft te stressen op de dag(en) zelf.