3D Wandpanelen

Er zijn natuurlijk veel verschillende manieren waarop je een muur kunt gaan bekleden. Dit geldt natuurlijk voor zowel binnen als voor buiten. Natuurlijk wil je ook dat het er allemaal goed uitziet en dat het er dus ook netjes uitziet. Dit is vaak makkelijker gezegd dan gedaan, of niet meer? Je kunt namelijk ook tegenwoordig 3D wandpanelen kopen. Deze kun je dan gemakkelijk tegen de muur monteren en dan ziet het er net uit alsof er een stenen muur staat. Dit is natuurlijk super mooi en ook nog eens heel makkelijk, maar waar wordt het dan van gemaakt? Dit wordt gemaakt van EPS, ook wel bekend als piepschuim. Piepschuim voelt natuurlijk niet zoals steen en is ook niet heel erg sterk van zichzelf. Hoe kan dit dan worden opgelost? Daar zijn verschillende methodes voor.

Een kunststof laag

Om het gevoel te geven dat het daadwerkelijk als steen voelt wordt er vaak een kunststof laag op de 3D wandpanelen geplaatst. Dit zorgt dan niet alleen voor een structuur van steen of cement, maar ook voor de nodige stevigheid. Op de achterkant worden ook verharde EPS platen geplaatst voor de stevigheid. Dit is ook om ervoor te zorgen dat je het goed kunt laten monteren. Het moeten namelijk goed vast worden gemaakt en ook goed vast blijven zitten. Verder heb je met de panelen ook het voordeel dat je eigenlijk helemaal geen naden ziet en het dus echt op een muur lijkt en ook nog eens als een muur voelt.

3D Wandpanelen

Coating

Er zal natuurlijk wel een coating over de 3D wandpanelen moeten komen. Dit wordt gedaan door middel van impregnatie. Vaak is dit alleen nodig voor de panelen die buiten worden gebruikt. Door de impregnatie zul je zien dat de panelen niet meer verkleuren, waterafstotend zijn, bestand tegen UV licht en natuurlijk ook tegen vocht. Zo heeft regen geen van kans meer.