tips bij het kopen van een huis

Je kunt minigravers in verschillende soorten en maten kopen. Er zijn veel varianten, en welke het beste bij jou past hangt af van meerdere factoren. Deze worden in dit artikel besproken. Je leest verschillende tips voor de aanschaf van een minigraver. Ook zijn deze te koop bij verschillende aanbieders, zoals minigravers van Pon Compact. Zo kun je kiezen voor een nieuwe of een tweedehands minigraver. Wel is het soms lastig om een tweedehands model te vinden die aan alle eisen voldoet. Daarnaast gaat een nieuwe langer mee. Lees snel meer voor nog meer tips voor de aankoop van een minigraver.

Hoe lang heb je de minigraver nodig? 

Als je de minigraver tijdelijk nodig hebt, is een nieuwe kopen niet de beste keuze. Je kunt hem dan beter huren, want dit scheelt in de kosten. Hiernaast is het ook verstandig om naar de gewichtsklasse van de minigraver te kijken. Het gewicht zegt namelijk veel over de werkzaamheden die je wel en niet kunt uitvoeren met deze machine. Voor kleine graafwerkzaamheden kun je bijvoorbeeld een 1-tonner gebruiken, maar voor grotere klussen is een 2,5-tonner beter. Deze minigravers zijn voornamelijk populair onder hoveniers. Wil je echt grote klussen doen? Dan kun je kiezen voor minigravers van 6 tot 8 ton. 

Comfort en ergonomie zijn ook belangrijk  

Een ander belangrijk aspect waar je op moet letten bij het kopen van een minigraver is comfort en ergonomie. Denk daarbij ook weer na over hoe vaak en in welke omstandigheden je deze wilt gaan gebruiken. Als je veel in de winter gaat werken, dan kan het fijn zijn om een cabine in de minigraver te hebben. Daarnaast is het mogelijk om dit met airco te kopen, waardoor het in de zomer ook fijn is. Dit kan bijvoorbeeld bij de minigravers van Pon Compact. Het zitgedeelte is ook belangrijk, want als je urenlang te werk gaat moet je wel goed om je rug denken. Kijk hierbij ook naar de ingang en of deze wel breed genoeg is.