Als je een schuifdeur in jouw huis hebt, is het belangrijk om te weten wanneer reparatie nodig is. Een kapotte of beschadigde schuifdeur kan namelijk een gevaar voor de veiligheid zijn, en kan daarnaast ook energieverlies in je huis veroorzaken. Dat wil je natuurlijk niet! In dit artikel bespreken we 7 veel voorkomende tekenen die aangeven dat het verstandig is om een professional in te schakelen om de schuifpui te laten repareren.

Er zijn een aantal tekenen waar je extra op kunt letten als je denkt dat jouw schuifdeur gerepareerd moet worden. Hieronder vind je een lijstje van deze tekenen.

7 tekenen dat reparatie nodig is

  • De deur is moeilijk te openen of te sluiten
  • Er is een kier tussen de deur en het deurkozijn
  • De deur is niet geheel waterpas, bevat deuken of trekt krom
  • De deur klemt of blijft hangen
  • De deur glijdt van de rails of glijdt niet soepel over de rails
  • Het glas is gebarsten of gebroken
  • De deur sluit niet helemaal naar behoren

Deze tekenen lijken in eerste instantie misschien onschuldig; wellicht lijkt het alsof ze alleen het gebruiksgemak verminderen en wat irritatie veroorzaken. Toch is het ontzettend belangrijk om deze punten meteen aan te pakken wanneer ze zich voordoen, zodat grotere problemen voorkomen worden. Een schuifdeur is namelijk een ontzettend mooi product, maar helaas ook gevoelig voor gebreken. Je wilt natuurlijk niet dat de moeilijkheden verergeren! Daarom wordt het geadviseerd meteen een expert, zoals Foramen, in te schakelen wanneer je een of meerdere van de bovengenoemde tekenen tegenkomt bij jouw schuifdeur. Op deze manier blijven de problemen goed oplosbaar en voorkom je dat je een geheel nieuwe schuifdeur nodig hebt. Dit zal je uiteindelijk veel energie en kosten besparen! Daarnaast komt veiligheid natuurlijk voorop; het is altijd beter om het zekere voor het onzekere te nemen als het gaat om jouw veiligheid en de veiligheid van jouw huisgenoten!