Het is heerlijk om in de zomer een ventilator aan te hebben staan. Deze zorgt ervoor dat je koel blijft en niet oververhit raakt. Ook stof en beestjes hebben minder kans om in je luchtwegen te komen. Maar waar moet je zo’n ventilator nu neerzetten? In de hoek of toch juist centraal? In dit blogartikel geven we je een aantal tips!

In de hoek of centraal

Ventilatoren kunnen het beste in een hoek van de kamer gezet worden. Dit zorgt ervoor dat de lucht goed kan circuleren en je dus optimaal koel bent. Ook is het belangrijk om de ventilator op een plek neer te zetten waar de wind hem kan bereiken. Zo blaas je de warme lucht gemakkelijk uit je huis!

Bovendien is het ook mogelijk om de ventilatie centraal te regelen. Dit gebeurt vaak aan de hand van centrale afzuiging.

Doel van de ventilator

Het is ook belangrijk om rekening te houden met waar de ventilator voor bedoeld is. Sommige ventilatoren zijn speciaal gericht op het koelen van de lucht, terwijl andere juist meer bedoeld zijn om stof en pollen te verwijderen. Waarbij sommige voor de badkamer bedoelt zijn, badkamer ventilator, en sommige de woonkamer.

Pas dus goed op welke ventilator je koopt!