Bevestigingsmateriaal vind je overal in je huis, op je kantoor, in de supermarkt tot op de buitenspeelplaats. Dat is natuurlijk ook niet zo gek, want in de bouw is bevestigen van materialen natuurlijk een absoluut vereiste. 

Er zijn dan ook een enorme variĆ«teit aan bevestigingsmaterialen. Zo wordt bijvoorbeeld veel gebruikt gemaakt van touw, of sterkere afgeleiden daarvan, zoals de staalkabel. Deze kabels zijn supersterk en erg flexibel, waardoor ze natuurlijk ruim inzetbaar. Maar natuurlijk zijn de meest bekende soorten bevestigingsmaterialen toch wel de schroeven en bouten. 

In elke beetje fatsoenlijk uitgeruste gereedschapskist vind je natuurlijk wel schroeven en bouten. Deze kleine materialen zijn perfect voor het ophangen van een simpel en licht schilderijtje in je woonkamer, tot aan het verbinden van grote zware houten platen van je kledingkast. De echt grote en zware bouten worden ook veel veelvuldig in de bouw gebruikt voor het bevestigen van grote en zware materialen.

Wellicht een iets minder bekende vorm van bevestigingsmateriaal is de haak. Toch kan ook de haak voor zeer veel doeleinden gebruikt worden. In dit korte artikel willen we even je aandacht vragen voor de multifunctionele s-haak. 

De S-haak

Wat is een s-haak? Nou zoals de naam al een beetje weggeeft is de s-haak een haak in de vorm van een s. Waarom is dit nu handig zul je je wellicht afvragen? Nou, de vorm van s haken zorgt ervoor dat je gemakkelijk aan beide kanten van de haak iets kunt verbinden. Zo kun je bijvoorbeeld gemakkelijk twee draden met elkaar verbinden en strak trekken. 

De S-haak is als bevestigingsmateriaal niet alleen handig in de bouw, maar ook erg nuttig voor particulier gebruik. Zo kun je de s-haak bijvoorbeeld in de keuken gebruiken om dingen zoals bestek, of servies aan op te hangen. Daarnaast kun je de s-haak ook goed gebruiken als kapstok.

Er zijn verschillende soorten s-haken te verkrijgen, verschillend in dikte en grootte. Zo is er voor elke klus wel een goede s-haak te vinden.