bouwafval

5 Tips voor het huren van de juiste puincontainer

Wil je een puincontainer huren via Puincontainershop? Dan is het belangrijk om je eerst te verdiepen in hoe je dit goed aanpakt. Zo kan je er het beste uit halen. Om je op weg te helpen, hebben we ook alvast vijf tips om te zorgen dat je de juiste keuzes maakt en maximaal profiteert van je puincontainer.

1. Het juiste formaat

Het lastigste om te bepalen is welk formaat de puincontainer moet zijn. je maakt een inschatting op basis van het soort afval dat vrijkomt, maar dit kan nog weleens mis gaan. Het is daarom altijd slimmer om het te ruim dan te krap te schatten. Mocht het toch te klein zijn? Dan kan je altijd een tweede huren als deze vol is. Houd wel rekening met de extra kosten die er dan bij komen.

2. Heb je een vergunning nodig?

Sommige gemeenten eisen dat je een vergunning afneemt als je een puincontainer laat plaatsen. Dit is gemakkelijk te checken en voorkomt veel ellende achteraf. Toch wordt dit veel te weinig gedaan. Daardoor kan je met boetes en achterstanden in je werkzaamheden te maken krijgen. Omdat alle gemeenten andere regels hanteren, moet je dit wel zelf even goed uitzoeken voor je eraan begint.

3. Het juiste soort container

Het is belangrijk dat je het juiste afval in de juiste container gooit. Kies voor een hout container bij Puincontainershop.nl als je houtafval produceert. Wat je namelijk niet wil is dat de containerinhoud wordt afgekeurd omdat de inhoud niet past bij het soort container dat je hebt gehuurd. Afkeuren kan overigens ook als deze te vol is gegooid en niet veilig door de vervoerder is mee te nemen.

4. Een goed plan maken

Het is belangrijk om een goed plan te maken. Bekijk welke soorten afval er vrij komen en zoek daar de passende containers bij voor elke fase van de verbouwing. Mocht er iets afwijken, dan is daar vaak wel iets voor te regelen met de aanbieder van de containers. Zo kan je gerust aan de slag met verbouwingen.

5. Hulp bij het plannen

Het kan lastig zijn om alles goed aan te pakken. Daarom is het slim om hulp te vragen van een specialist. Zo kan je simpel alles goed verzorgen.