Het zilvergrijs metaal staat bekend om haar lichte en sterke eigenschappen. Verder is het eenvoudig te bewerken en is het natuurlijk alom bekend als een roestvrij metaal. Er zijn natuurlijk nog enkele toepassingen en speelt de groothandel er handig op in. Het gaat daarbij om meer dan het kunnen leveren van verschillende soorten aluminiummaterialen. Van de aluminium groothandel wordt er ook verwacht dat naar wens van de klant, maatwerk kan worden geleverd.

Levering volgens de opgegeven specificaties

Bij de aluminium groothandel wordt er veel aandacht besteedt aan het leveren van producten aan de afnemers volgens de door hun opgegeven specificaties. Het gaat namelijk om grote hoeveelheden en is het niet gewenst dat er sprake zal zijn van veel restmateriaal. Door de afnemers de mogelijkheid te bieden om voor het benodigd aluminium de gewenste afmetingen en vormen door te geven, speelt de aluminium groothandel in op de grote vraag naar deze diensten. Het levert gelijk een flinke besparing op omdat er namelijk alleen betaald wordt voor het materiaal dat gebruikt zal worden, niet het restmateriaal dat op de schroothoop terecht zou komen. Bijzonder bij de aluminium groothandel is de mogelijkheid om ook platen op maat te laten zagen.

Ook voor afwijkende formaten

Naast de ‘standaard’ afmetingen en vormen die de aluminium groothandel biedt, is het ook een specialiteit om in te spelen op verzoeken voor bijzondere afmetingen en vormen. Dit vraagt niet alleen naar een uitgebreid inventaris, maar ook het nodig netwerk van leveranciers van het materiaal. Zo kunnen de verzoeken worden ingewilligd en zijn er geen lange wachttijden aan verbonden. Verschillende aluminium legeringen zijn er ook in voorraad en kan de aluminium groothandel gelijk aangeven waar die het best voor kunnen worden gebruikt. Bij het bestellen van halffabricaten worden die trouwens altijd geleverd met een laag beschermfolie.