zadeldak

Een balkonkast is een onderhoudsvrije kast die je op het balkon, maar ook in je tuin kan plaatsen. De kast is gemaakt van kunststof waardoor deze weinig onderhoud nodig heeft. Schoon maken kun je doen met een vochtige doek. De kast kan precies op maat worden gemaakt en kan worden geïsoleerd zodat spullen ook vorstvrij kunnen worden opgeslagen. Je kunt in de kast natuurlijk planken leggen, maar zonder planken wordt de kast vaak gebruikt als opslag voor tuingereedschap of kinderspeelgoed. Als je de kast op je balkon wilt plaatsen kun je dat doen met of zonder achterkant of zijkant. Je kunt van de kast ook een kast voor de verwarmingsketel maken. Dan wordt de kast voorzien van isolatie en een vorstbeveiliger waar de cv-ketel in geplaatst wordt. Dit moet worden gedaan door een installatiebedrijf samen met de leverancier van de kast.

De balkonkast wordt gebruikt in tuin of op dakterras

Hoewel de balkonkast ooit is ontworpen voor extra ruimte bij appartementen wordt de kast steeds meer in tuinen en op dakterrassen gebruikt. Dat komt omdat de kast

·         zorgt voor extra opbergruimte, met of zonder planken

·         gemaakt is van kunststof en daardoor bijna geen onderhoud nodig heeft

·         in elke maat gemaakt kan worden

Opbergruimte komt bijna iedereen tekort. Door het handige ontwerp van de kast kan deze overal geplaatst worden. Dat is dan ook de reden dat veel mensen de kast bij de voordeur hebben staan. Zo hebben ze wat extra ruimte voor schoenen of kleine fietsjes. Ook voor het gebruik in tuinen wordt de kast vaak gebruikt, meestal voor het tuingereedschap. Op balkons van appartementengebouwen wordt de kast steeds vaker gebruikt voor de verwarmingsketel zodat er extra opbergruimte vrijkomt in het appartement.

De kast kan geheel op maat gemaakt worden

Wanneer je een balkonkast wilt kopen kun je deze per paneel bestellen. Dat is eenvoudig omdat de panelen gestandaardiseerd zijn. Een volledige kast bestaat uit een deurpaneel links en/of rechts, twee zijpanelen, een achterwand, een bodemplaat en een schuin aflopend dak met een overstek aan de achterkant van minimaal 1 centimeter. Een dubbele kast bestaat uit 2 deurpanelen (fronten), twee zijpanelen, een tussenschot, een achterkant, een bodemplaat en een dak. De maten van een enkele kast zijn 90 (B) × 45 (D) × 200 (H). Kasten kunnen overigens in elke maat worden geleverd. Wil je de kast gebruiken als fietsenstalling dan kun je eenvoudig een diepere kast bestellen. Een op maat gemaakte onderhoudsvrije kast zorgt voor meer opbergruimte en ziet er mooi uit. Bestel hem eenvoudig in de kleur die je mooi vind.

De kast voor je balkon of tuin zelf samenstellen

De balkonkast is gemaakt van aluminium basisprofielen. Deze worden bekleed met massieve volkern plaatmateriaal. Door deze platen op te sluiten met aluminium klemprofielen ontstaat een stevige kast. Zoals aangegeven kun je de kast eenvoudig samenstellen in de maat die je graag wilt. De kleur bepaal je helemaal zelf. Wil je extra ruimte op je balkon dan kun je ook voor een kist kiezen in plaats van de kast.