Een grootvakstelling wordt vaak gebruikt om zware goederen te stockeren en die toch in handbereik moeten liggen. Werknemers van een onderneming moeten dus heel makkelijk de goederen kunnen nemen. Zoals de naam van dit soort stelling doet vermoeden bevat deze stelling grote oppervlakten. De belangrijkste eigenschap van een grootvakstelling is dat het draagvermogen heel hoog ligt. Op gebied van afmetingen zit het formaat van een grootvakstelling tussen een palletstelling en een legbordstelling.

Voor welke ondernemingen past een grootvakstelling?

Heel veel ondernemingen halen heel veel voordeel uit een grootvakstelling. Om de simpele beweegreden dat ze een ideale combinatie vormen met legbordstellingen. Alle goederen die te groot of te zwaar wegen op een legbordstelling, kunnen worden overgeplaatst naar een grootvakstelling. Ook de samenvoeging met een palletstelling is heel makkelijk uit te voeren. De voordelen van een grootvakstelling in een notendop samengevat:

  • Kostenbesparend

Omdat je door de grootvakstelling ruimte uitspaart, heeft dit ook invloed op de kosten. Vermits je meer goederen kunt opslaan per vierkante meter, drukt het de prijs aanzienlijk op vlak van huurruimte.

  • Ruimtebesparing

Het grote voordeel is dat de stelling beschikbaar is in verschillende formaten en verschillende verdiepingen die je zelf bepaalt en samenstelt.

  • Draagkracht tot 1000 kg

Een grootvakstelling heeft in heel veel gevallen een draagkracht van om en bij de 1000 kilogram. Hierdoor kan je grote en zware materialen stockeren of uitstallen.

  • Duurzaam

De staanders en dragers bestaan over het algemeen uit verzinkt materiaal en zijn verduurzaamd geproduceerd. Hierdoor gaat de stelling heel lang mee.

Prijs hangt af van verschillende factoren

De kost van een grootvakstelling hangt af van verschillende criteria. De totaalprijs heeft ook te maken hoe je magazijn eruit ziet en de indeling ervan. Heb je een oplossing op maat nodig of niet? Ook de benodigde constructie speelt hierbij een rol. Om een richtprijs te geven. Een heel eenvoudige grootvakstelling schommelt tussen de 250 en 300 euro.