De voordelen van een trampoline in de tuin

Misschien ben jij wel een van die mensen die graag op enorme trampolines springt. Ze zijn leuk en kunnen een geweldige activiteit zijn. Deze trampolines zijn echter gekoppeld aan zoveel blessures. Daarom mogen alleen getrainde atleten in sporten zoals gymnastiek ze onder toezicht gebruiken. Als je nog steeds geïnteresseerd bent, kun je toch een trampoline kopen om te trainen. Er zijn veel gezondheidsvoordelen als je ze regelmatig gaat gebruiken, dus je moet ervoor zorgen dat je zo snel mogelijk een berg trampoline of een ander type trampoline koopt.

Het verhoogt je kracht en botdichtheid

Springen vereist het gebruik van verschillende spieren, in tegenstelling tot gerichte training. Als je springt, gebruik je het momentum van je hele lichaam. Het betekent dat je al je verschillende spieren dwingt om tegelijkertijd te werken. Al die op-en-neer oefeningen versterken je rug, benen, bilspieren, buikspieren en andere spieren naast je kern. Naarmate we ouder worden, worden onze botten brozer. Daarom is het van cruciaal belang om te beginnen met activiteiten die onze botdichtheid verhogen, zoals springen op een trampoline. Volgens een onderzoek hebben competitieve trampolinespringers dichtere botten aan de heup en wervelkolom dan niet-trampolinisten. Dit geeft aan dat regelmatig trampolinespringen kan helpen om je botten te versterken en je risico op osteoporose te verminderen.

Het verbetert de balans en de gezondheid van het hart aanzienlijk

Een onderzoek wees uit dat het vermogen van senioren om hun evenwicht te hervinden voordat ze vallen, met ongeveer 35% toenam na slechts 14 weken training op een minitrampoline. Het terugkaatsen op een trampoline is ook gekoppeld aan verbeterde balans, coördinatie en motoriek. Dit kan met name handig zijn voor personen die het risico lopen te vallen. Trampolinespringen kan ook een goede cardio-oefening zijn die de gezondheid van het hart kan verbeteren. Het kan de inspanning verminderen die je lichaam nodig heeft om bloed rond te pompen. Dit kan je rusthartslag verlagen. Het kan ook je cholesterolgehalte en zelfs triglyceriden helpen verlagen. Met al deze voordelen van de trampoline voor je gezondheid, is er geen reden om de trampoline niet regelmatig te gaan gebruiken.