In Nederland hebben we kraanwater waar nogal veel kalk in zit. Onze apparaten zijn hier echter niet op gebouwd, wat ertoe leidt dat hun levensduur verkort wordt. Om dit probleem op te lossen, kun je het kalk uit het water halen. Dit doe je door een waterontharder te plaatsen, wat ook wel een waterontkalker genoemd wordt. In Nederland zijn deze gadgets echter nog relatief nieuw, veel mensen zijn daardoor niet goed op de hoogte van de waterontharders. Daarom leggen we in dit artikel de belangrijkste voordelen van een waterontkalker uit!  

Beter voor je huid 

Een waterontharder zorgt ervoor dat het kraanwater beter voor je huid is. Water dat veel kalk bevat, zorgt er namelijk voor dat je huid schraal en droog wordt. Door een waterontkalker te plaatsen, los je dit op. Je zult dan direct ervaren dat de natuurlijke vetlaag van je huid beter werk verricht. Je huid wordt hierdoor beter, wat er vervolgens voor zorgt dat je minder geld hoeft uit te geven aan bodylotion en badolie.  

Minder kwijt aan antikalkmiddelen

Bovendien hoef je door een waterontkalker te installeren minder geld uit te geven aan antikalkmiddelen die je anders voor de douche zou gebruiken. Deze middelen zijn nogal duur, net als de producten die je gebruikt om je wasmachine vrij van kalk te houden. Je huishoudbudget stijgt hierdoor direct, je hoeft immers geen antikalkmiddelen aan te schaffen als je een waterontharder hebt geplaatst. Hierdoor verdient de waterontkalker zich dus bovendien terug door de jaren heen! 

Het water smaakt beter 

Smaak is natuurlijk een kwestie van, jawel, smaak, maar over het algemeen zijn Nederlanders het erover eens dat een waterontharder ervoor zorgt dat het kraanwater beter smaakt. Er zit namelijk geen kalk meer in, wat anders ervoor zorgt dat je water schraal smaakt. Het kraanwater zal door de waterontkalker direct beter smaken, deze smaak is zelfs hetzelfde als de smaak van het flessenwater. Toch hoef je helemaal geen flessen te kopen bij de supermarkt, opnieuw bespaar je zo met een waterontharder geld! 

Je apparatuur heeft een langere levensduur

In de introductie noemden we al dat het kalk in ons drinkwater ervoor zorgt dat de apparatuur minder lang meegaat. Een waterontharder lost dit probleem op aangezien er geen kalk meer in het water zit dat anders zich zou hechten aan het verwarmingselement van je apparaten. Hierdoor krijgt je apparatuur een langere levensduur, je hoeft dus minder snel vervangers te kopen.