Het aanbod met verschillende vloeren op de markt is tegenwoordig ontzettend uitgebreid. In eerste instantie kan er worden vastgesteld dat ontzettend veel mensen een keuze maken tussen enerzijds een vloer met voegen of naden en anderzijds een exemplaar welke niet over voegen beschikt. Voor deze laatste geldt dat er sprake is van een zogenaamde naadloze vloer waar ook een gietvloer onder valt. Zou jij graag willen overgaan tot het kopen van een zogenaamde G-vloeren gietvloer? Dan laten we je hieronder op deze pagina graag ontdekken welke voordelen daaraan verbonden zijn.

1.) Je integreert ze in de meest uiteenlopende panden 

Eén van de eerste redenen om te kiezen voor het kopen van één van de verschillende G-vloeren gietvloer heeft te maken met het feit dat je ze kan integreren in de meest uiteenlopende panden. In eerste instantie zijn er wat dit betreft de zakelijke panden. Het gaat daarbij dan concreet om magazijnen, maar ook om bijvoorbeeld winkels of om opslagruimtes. Zelfs in omgevingen waarin er behoeften is aan zo optimaal mogelijke hygiënische omstandigheden wordt er vaak voor gekozen om gebruik te maken van een naadloze vloer zoals een zogenaamde gietvloer. 

Bovenstaande betekent helemaal niet dat je er alleen maar in een zakelijke omgeving voor kan kiezen om gebruik te maken van een G-vloeren gietvloer. We kunnen dan ook tegenwoordig vaststellen dat ook in steeds meer particuliere woningen wordt gekozen voor het laten aanleggen van een dergelijke vloer. Dit niet in het minst omwille van haar naadloze karakter en bijgevolg ook omwille van haar onderhoudsvriendelijke eigenschappen waarover ze beschikt. 

2.) Onderhoudsvriendelijker wordt het (bijna) niet 

De keuze voor een G-vloeren gietvloer wordt door heel wat mensen in de praktijk ook gemaakt omwille van het feit dat ze ontzettend eenvoudig te onderhouden is. Wanneer je een tegelvloer moet schoonmaken zal je naar alle waarschijnlijkheid kunnen vaststellen dat de aanwezige groeven of voegen ervoor kunnen zorgen dat je geconfronteerd wordt met toch heel wat meer en vooral complexer onderhoud dan je mogelijks in eerste instantie had durven vermoeden. Dat is bij een gietvloer helemaal niet zo. Het strakke karakter van deze vloer zorgt er dan ook in de praktijk voor dat je ze altijd in een handomdraai schoon kan maken. Dat komt eigenlijk het onderhoudsvriendelijke aspect van je woning in haar totaliteit alleen maar ten goede.

3.) G-vloeren gietvloer voor renovatieprojecten

Voor menig aantal verschillende vloeren die op de markt zijn terug te vinden geldt dat ze eigenlijk alleen maar toegepast kunnen worden in situaties waarin er sprake is van de realisatie van een volledig nieuwe woning. Dat gezegd hebbende geldt dat niet voor een G-vloeren gietvloer, integendeel. Voor een dergelijke vloer geldt immers dat ze slechts over een beperkte dikte van enkele millimeters beschikt. Dat heeft als gevolg dat ze zonder probleem kan worden geplaatst op een bestaande vloer. Dat in tegenstelling tot bijvoorbeeld een betonvloer die wel een behoorlijke opbouwhoogte nodig heeft. In ieder geval, ben je op zoek naar een geschikte vloer voor een renovatieproject? Dan behoort deze zeker en vast tot de mogelijkheden van Gietvloerbedrijf G-vloeren!