Dingen waar je op moet letten als je een nieuwe vloer gaat kopen 

Als je net bent verhuisd of je niet meer blij bent met je oude vloer, dan is het tijd om een nieuwe aan te gaan schaffen. Sommige vloeren verslijten niet of worden niet minder mooi, maar soms ben je gewoon aan wat nieuws toe. Zo is het aanschaffen van een PVC vloer erg aan te raden. Dit omdat een PVC vloer verschillende gunstige eigenschappen heeft. In dit artikel bespreken waarom een PVC vloer zeer aan te raden is.

Eigenschappen van een PVC vloer

Een pvc vloer kun je op een hoop verschillende plekken aanschaffen. Als je op zoek bent naar een vloer kun je onder andere naar een vloeren groothandel gaan. Hier zul je vaak een grote keuze hebben en ook de mogelijkheid hebben om opties te vergelijken. Je kunt de groothandel pvc vloeren onderverdelen in een aantal categorieën. Zo beschikken de meeste PVC vloeren over een toplaag die in verschillende diktes te verkrijgen zijn. De levensduur van een PVC vloer is erg afhankelijk van de dikte van de bovenste laag van de vloer. Ook heeft de toplaag een enorm belangrijke rol op de uitstraling van de vloer. Er zijn verschillende PVC vloeren die verschillende stijlen uitstralen. Naast de dikte van de toplaag is uiteraard de dikte van de plank zelf ook van belang. Hoe dikker de plank, des te sterker de plank meestal zal zijn. Wel kan het zo zijn dat de dichtheden van verschillende planken verschillen. Je hebt namelijk een plak en click pvc vloer die verschillen in sterkte. 

De PU beschermlaag van een PVC vloer

Als je ervoor kiest om een PVC vloer aan te schaffen wil je natuurlijk dat deze er zo lang mogelijk goed uit blijft zien. Om daarvoor te zorgen moet je de vloer goed onderhouden. Je kunt ervoor kiezen om deze 2 keer per jaar te laten behandelen met PVC polish. Ook kun je ervoor kiezen om een PU beschermlaag aan te brengen. Deze PU beschermlaag of PVC polish beschermt je vloer tegen mogelijke krassen en viezigheid. Dit voorkomt bijvoorbeeld dat er vocht in het hout trekt wat lelijke vlekken oplevert. Als je een vloer gaat aanschaffen is het belangrijk dat je even goed kijkt naar de garantie. Het aantal jaren garantie dat je krijgt zegt namelijk meestal veel over de kwaliteit van een vloer. Des te langer de garantie is, des te meer vertrouwen het bedrijf heeft in de vloer.