Soms is het beter om een CV ketel te huren dan te kopen. Althans dat gevoel bekruipt je als, ondanks jaarlijks onderhoud, blijkt dat de ketel of een hele dure reparatie moet ondergaan of vervangen moet worden.

Hoog waterverbruik

Aangezien we netjes iedere maand de energiestanden noteren en een keer per kwartaal het waterverbruik, kan ik snel zien of er iets niet in orde is. Wat bleek was dat het waterverbruik tijdens de winterperiode bijna verdubbeld was. Dus, even letten op de tijd en het aantal keren dat de kids douchen, aan mijn partner vragen of er extra gewassen is en controleren of er sprake is van waterverlies. Maar, helaas, er was nergens iets te vinden.

Onderhoud

De reden kwam aan het licht toen in de lente de CV ketel voor de jaarlijkse onderhoudsbeurt stond. De monteur vertelde me dat een belangrijk onderdeel stuk was, waardoor de ketel water pakte, het verwarmde en vervolgens als stoom de schoorsteen op blies. Daarom was het waterverbruik zo hoog. Nu stonden we voor de keuze om of een dure reparatie te laten uitvoeren of toch maar een geheel nieuwe ketel te kopen. De monteur adviseerde mee om bij Holland Warmte Vaillaint CV Ketel te kijken.

VaillantHolland Warmte Vaillaint CV Ketel

Dit advies bracht ons in contact met hollandwarmte.nl waar we informatie over een Vaillaint CV ketel kregen, die we besloten aan te schaffen. Dat is inmiddels bijna 5 jaar geleden en we hebben er nooit spijt van gehad. Integendeel, dankzij die nieuwe, veel betere CV ketel verbruiken we minder gas.