Twijfelt u erover om een schuimbetonvloer te bestellen? In principe kunt u schuimbeton combineren met allerlei soorten vloerbedekking. Zo kan de schuimbetonvloer bijvoorbeeld een combinatie van schuimbeton met een vloerbedekking van PVC vormen. In principe is er dus niet slechts één type schuimbetonvloer. Qua uitstraling kunt u nog alle kanten op. Schuimbeton is het materiaal dat ervoor zorgt dat uw vloer geïsoleerd wordt. Het materiaal bestaat onder andere uit cement, schuim, zand en water. Bent u benieuwd naar waar u op moet letten als u deze vloer bestelt? Leest u dan verder.

De prijs van de schuimbetonvloer

Omdat u het schuimbeton met vrijwel ieder type vloerbedekking kunt combineren, is het lastig om een prijs te noemen. Kiest u voor PVC, voor laminaat of voor parket? Dit is allemaal mogelijk en heeft ook invloed op de prijs. Zo is PVC doorgaans een relatief goedkoop materiaal, maar ook dit hangt van de specifieke vloer en aanbieder af. Het is om deze reden verstandig om een vrijblijvende offerte aan te vragen bij een betrouwbare aanbieder.

Welke aanbieder kiest u?

Er zijn diverse aanbieders waarbij u terechtkunt als u een schuimbetonvloer wilt kopen. Belangrijk is dat u voor een betrouwbare aanbieder kiest. Houd er ook rekening mee dat de vloer er nog niet ligt nadat u de bestelling geplaatst heeft. De meeste mensen kiezen ervoor om de vloer door een specialist te laten plaatsen. Sterker nog, een schuimbetonvloer plaatsen zal nooit goed gaan als u geen ervaring heeft. Als u een aanbieder kiest, dient u dus niet uitsluitend op de prijs van de vloer af te gaan. Gaat u ook goed na of hier nog arbeidskosten bovenop komen. 

Om een aanbieder te beoordelen, kunt u gebruik maken van recensies. Deze vindt u gemakkelijk door de bedrijfsnaam te googelen. Van vrijwel ieder bedrijf zijn er online wel recensies te vinden. Echter, moet u er wel rekening mee houden dat iedereen een recensie kan plaatsen. Als de aanbieder slechts een aantal recensies heeft, zal dit niet altijd evenveel zeggen. 

Laat u informeren door een specialist

Bent u benieuwd naar hoe lang het storten van een schuimbetonvloer duurt of hoe duur u uit bent? Dit zijn zaken die per specialist kunnen verschillen. Het is daarom aan te raden om dit vooraf goed met de betreffende partij te overleggen. Op deze manier krijgt u een goed beeld van wat u kunt verwachten en welke mogelijkheden u heeft.

Goed om te weten is dat u de schuimbetonvloer ook met vloerverwarming kunt combineren. Bent u van plan om vloerverwarming te laten plaatsen? Dan is het verstandig om dit direct en door dezelfde partij te laten doen. Op deze manier voorkomt u namelijk dat de vloer later opnieuw opengebroken moet worden. Bent u van plan om ook direct vloerverwarming te laten plaatsen? Dan is het belangrijk dat u voor een partij kiest die ook dit voor u kan regelen. Laat u de vloerverwarming en de schuimbetonvloer door één professionele partij plaatsen, dan kan dit u veel geld besparen.

Wilt u meer informatie over een schuimbetonvloer? De specialisten van Top Renovloer staan voor u klaar.