Het assortiment aan vlaggen

Bos vlaggen biedt verschillende soorten vlaggen aan. Deze vlaggen worden met verschillende doelstellingen gebruikt. Gemeentevlaggen en provincievlaggen worden bijvoorbeeld gebruikt om duidelijk te maken dat je trots bent op je gemeente en provincie. Landen vlaggen worden gebruikt om internationale gasten te verwelkomen. De landen vlaggen zijn bovendien ook verkrijgbaar in tafelformaat. Bij internationale vergaderingen kan men er bijvoorbeeld voor kiezen om landen vlaggen op tafel te plaatsen. Daarnaast bestaan er ook thema vlaggen. Deze worden gebruikt om een bepaald statement uit te drukken. Tot slot mogen de vlaggenlijnen niet ontbreken op speciale gelegenheden. 

Wanneer mag je de Nederlandse vlag uithangen?

De Nederlandse vlag mag je in principe altijd uithangen. De vlag wordt met name bij feestelijke gebeurtenissen uitgehangen. Je kan hierbij denken aan het behalen van een schooldiploma. Dat is ook waar iedere student naar uitkijkt. De Nederlandse vlag wordt ook uitgehangen op feestdagen zoals: koningsdag, dodenherdenking en bevrijdingsdag. Het is goed om erbij te vermelden dat de vlaggen op dodenherdenking halfstok worden opgehangen. Pas na de twee minuten stilte mag men de Nederlandse vlag weer helemaal uithangen. 

Mag altijd, maar er zijn regels

De Nederlandse vlag uithangen mag ten alle tijden. Je hoeft dus niet bang te zijn over het strafbaar zijn op het moment dat je de Nederlandse vlag uithangt. Er zijn wel een aantal normen bij het uithangen van de Nederlandse vlag. Wanneer je de vlag uithangt is het niet de bedoeling dat de vlag de grond raakt. Daarnaast mag de vlag geen belemmering zijn voor het verkeer. Verder is het normaal om de Nederlandse vlag niet uit te hangen na zonsondergang. Het is niet verboden om dit te doen, maar dit is wel een gewoonte van het volk. Wanneer je de Nederlandse vlag laat uithangen na zonsondergang, is het sterk aan te raden om de vlag goed te verlichten. De kleuren van de vlag moeten immers goed zichtbaar zijn.