Wanneer je een bedrijf begint of wanneer jezelf bij een bedrijf werkt, zul je merken dat vooral de tijden van werknemers een belangrijke rol spelen binnen en buiten het bedrijf. Het is namelijk enorm logisch dat elke werknemer zijn verdiende loon wilt ontvangen aan de hand van de aantal uren die hij of zij gewerkt heeft. Daarnaast wil een werkgever ook dat zijn werknemers tevreden blijven waardoor hij hun verdiende loon ook daadwerkelijk moet uitbetalen. Maar het is niet helemaal verstandig om bijvoorbeeld met pen en papier bij te houden wie, wanneer en hoe laat heeft gewerkt. Met de technologie van deze dagen is het namelijk veel gemakkelijker om dit bij te houden met behulp van eenvoudige toegangscontrole op de werkvloer.

Voordeel één: flexibiliteit

Ten eerste is het belangrijk om te benoemen dat het werken met een goede tijdsregistratie van bijvoorbeeld EasySecure ervoor zorgt dat je als werkgever maar ook als werknemer kan profiteren van de flexibiliteit van het systeem. Zo kan de werknemer met behulp van een druppel bijvoorbeeld zijn of haar gegevens in het systeem zetten waardoor het systeem deze bepaalde werknemer als actief op de werkvloer ziet. Wanneer de werknemer klaar met werken is, zal hij of zij zijn druppel weer tegen het kastje aanhouden waardoor hij of zij uitgeklokt worden. Dit is natuurlijk enorm handig en super flexibel!

Voordeel twee: controleerbaar

Ten tweede is het gebruiken van een tijdregistratiesysteem handig wanneer de werkgever zijn of haar werknemers wilt controleren. Het systeem houdt namelijk exact bij wanneer een werknemer de werkvloer oploopt en wanneer hij of zij de werkvloer ook daadwerkelijk verlaat. Dit zorgt ervoor dat de werkgever al zijn werknemers per persoon kan controleren. Heeft Piet namelijk een dag lang uit zijn neus lopen eten of is Piet daadwerkelijk niet op komen dagen? Dat soort vragen zijn met het gebruiken van een tijdregistratiesysteem makkelijk op te lossen. Hierdoor kun je als werkgever met een gerust hart doorgaan met jouw andere taken van de dag of van de week.