keramisch parket

Een nieuwe vloer in je woonkamer gewenst? Kies voor keramisch parket

Eens in de zo veel jaar ontkom je er bijna niet aan om de vloer in je woonkamer te vervangen. De vloer heeft namelijk een zeer grote invloed op de algehele sfeer in je woonkamer. Als deze vloer dan versleten is of om een andere reden niet meer aan je wensen voldoet, dan is vernieuwing al snel een goede optie. Interessant is hierbij dat keramisch parket de laatste jaren duidelijk populairder is geworden. Lees hieronder waar deze vloersoort deze populariteit aan te danken heeft.

Wat zijn de voordelen van keramisch parket?

Ten opzichte van veel andere soorten vloeren heeft keramisch parket de volgende pluspunten:

  • Keramisch parket kan erg goed tegen water en vocht. Het wordt daardoor niet ten negatieve beïnvloed.
  • Parket van keramiek is zeer duurzaam. Krassen en slijtage komen hier niet of nauwelijks op voor, of ze laten enorm lang op zich wachten.
  • Je hebt wat betreft deze vloer enorm veel keuze wat betreft patronen en kleuren. Het kan dan ook niet anders of er zit wel iets bij dat bij je smaak past.
  • Deze vloersoort is bij uitstek goed in combinatie met vloerverwarming.
  • Je hebt aan een keramische parketvloer zeer weinig onderhoud. Hieronder lees je welke weinige onderhoudswerkzaamheden hier nog wel bij komen kijken.
keramisch parket

Zo onderhoud je je nieuwe keramische parketvloer

Zoals gezegd is het allesbehalve moeilijk om een vloer van keramisch parket goed te onderhouden. Dit materiaal is namelijk vuil- en waterafstotend. Over het algemeen kun je stof en vuiligheden er dan ook gewoon van afnemen. Komen er toch vlekken in je vloer te zitten, dan kun je deze er meestal gewoon uitboenen met een vochtige doek. Aan te raden is het daar zo veel mogelijk bij te houden. Het gebruik van schoonmaakmiddelen kan namelijk ervoor zorgen dat je vloer minder fraai gaat ogen.