Wij zijn ons garage aan het verbouwen en ik ben samen met mijn man de verschillende opties aan het bekijken. Graag willen wij een vloer die tegen een stootje kan maar ook dat het er leuk uitziet. We hebben ons goed laten informeren over de verschillen de vloer opties en onze keuze is gevallen op een epoxy vloer. Nu zijn we aan het uitzoeken wat is het verschil tussen een epoxy gietvloer en een epoxy vloercoating? En welke optie past het best bij ons.

 

Epoxy vloercoating

De epoxy vloercoating zorgt een strak uiterlijk en dat is zeker iets wat bij ons past maar tegelijkertijd beschermt het de garagevloer. Leuk is dat deze vloercoating bijna in alle kleuren beschikbaar is, epoxy vloercoating is een betonverf. Je kan ook kiezen voor een hoogglans resultaat of als je liever een matte look hebt kan dit ook. Mochten wij kiezen voor epoxy vloercoating dan neigen wij meer naar een mattere look voor onze garage.

 

Wij vroegen ons af waarom zouden we voor een  vloercoating van epoxy kiezen? De voordelen zijn dat het er robuust uitziet en het beschermt de vloer. Deze vloer is uiterst geschrikt voor een bedrijf waar veel zware materialen worden gebruikt. De vloer is kras- en stootvast en is goed bestand tegen zuren en chemicaliën. Ook is de vloer gemakkelijk aan te brengen, je brengt een laag aan en de vloer is klaar. De vloer is ongeveer 0.5 mm dik dat voor stevigheid zorgt

 

Epoxy gietvloer

Een epoxy gietvloer is bestand tegen hoge belastingen en dat is onze garage een absolute must want mijn man is aannemer en maakt graag grote meubelen van hout en betond. Dus de vloer moet tegen een stootje kunnen. Ook is deze vloer makkelijk aan te brengen en in alle kleuren te verkrijgen. De vloer wordt in één keer aangebracht en is dan ongeveer 2 a 3 mm dik. Je kan er voor kiezen om de vloer 2-laags aan te brengen maar dit is zelden nodig. De vloer is duurzaam en gaat een hele lange tijd mee. Ook heeft vloer weinig tot geen onderhoudt nodig. Het grote verschil is dat een epoxy gietvloer niet gemakkelijk is aan te leggen hiervoor heb je vakmannen nodig, daar moet je wel over nadenken. Zelf vinden wij dat geen enkel probleem want wij geven het liever uithanden en dat het in één keer goed gebeurd dan dat wij het een paar keer verkeerd doen.