Een huis is een plek voor jezelf, een plek om in alle rust te genieten. Helaas gebeurt het wel vaak dat huizen niet helemaal voldoen aan jouw smaak. Door een eigen huis te bouwen of een huis te verbouwen naar eigen smaak kan een huis optimaal voldoen aan jouw wensen. Door te bepalen wat jouw stijl is in meubilair en accessoires creëer je al snel je eigen paleisje.  Hoe weet je nou wat je moet kiezen? Wij hebben wat opties op een rijtje gezet.

Eengezinswoning

Een eengezinswoning heeft meestal een ruime woonkamer en een ruime tuin om lekker van de zon te genieten samen met de kinderen. Er zijn genoeg slaapkamers beschikbaar om tenminste met twee kinderen in dit huis te kunnen wonen. Nieuwbouw gezinswoningen bevatten vaak alle luxe om de woonbeleving zo aangenaam mogelijk te maken en je hebt lekker veel contact met de buren.

Containerwoning

Een containerwoning is een woning die ook letterlijk op een container kan lijken, maar dat hoeft absoluut niet. Vaak hebben containerwoningen maar één verdieping, wat het uitermate geschikt maakt voor mensen die slecht ter been zijn of geen grote woning nodig hebben. En dus alleen of met een partner samenwonen. Het is ook nog milieubewust, want je maakt gebruik van bestaande materialen bij het bouwen van jouw woning. Bijvoorbeeld aluminium. Benieuwd naar de aluminium prijs? Kijk dan op www.kh-metals.nl.

Hoeveel kost het bouwen van een huis?

De kosten om een woning te bouwen verschilt per zaak. Er moet natuurlijk worden gekeken wat er met een hypotheek mogelijk is. Met een onregelmatig salaris kan het gebeuren dat de hypotheek slechts een deel van de bouwkosten zal dekken. Daarom is het verstandig om goed uit te zoeken wat er mogelijk is en wat niet. Het gunstigste is natuurlijk het hebben van een vastcontract en geen schulden. Daarnaast komen er nog inrichtingskosten, het uurloon van o.a. de notaris en bouwrente bij kijken.