hangend tv meubel

Iedereen heeft tegenwoordig wel een hangend tv meubel aan zijn muur hangen, of het nou in de woonkamer, keuken, slaapkamer of zelfs een eigen televisiekamer is. Of tenminste dat mag ik hopen! In werkelijkheid wordt er veel vastgehouden aan traditionele manieren van het inrichten van het huis. Je kunt zeggen dat er veel mooie dingen zijn aan de traditionele manier van een huis inrichten maar aan de andere kant is het ook weer hartstikke ouderwets. Maar om deze discussie te eindigen zal ik nu alle voordelen en nadelen van beide kanten op een rij zetten zodat jij weet welke stijl je wilt voor je meubilair.

hangend tv meubel

Traditie is warm en knus

In de oude huizen waar we nostalgisch over zijn hadden ze het goed voor elkaar. Het nostalgische huis hebben we in een paar varianten. De meeste mensen zullen niet beginnen over de echt oude huizen. Deze bestaan vaak niet meer omdat ze niet gebouwd zijn volgens de regels die op een gegeven moment ingesteld zijn. Maar als je kijkt naar huizen van de jaren vijftig en zestig dan is het mooi gedaan. Het is authentiek, warm en je kunt zien dat het van hier is. In de oudere huizen lieten ze vooral hout veel meer haar natuurlijke kleur behouden. Hierdoor had je veel warme tinten in het bruin.

Maar de toekomst is nu

Al die mooie warme houtkleuren zijn leuk en aardig maar het is allemaal primitief vergeleken met wat je allemaal kan met modern meubilair. Zo kun je met modern meubilair veel lichter materiaal gebruiken waardoor er nieuwe vormen ontstaan en je een betere fashion statement kan maken met je interieur ontwerp. Modern meubilair kan ook veel duurzamer zijn. Denk maar aan meubels die alleen gemaakt zijn van gerecycled plastic. Houten meubilair is ook duurzaam maar vaak is het meer Co2 neutraal. Dat is niet slecht maar door plastic te recyclen kun je nog duurzamer zijn met modern meubilair.