voegen impregneren

Waarom voegen?

Het komt vrij vaak voor dat we in ons huis een klein gaatje, deukje of scheurtje tegen komen. Dat is niet zo gek, want onze huizen hebben we natuurlijk om te wonen. Het verplaatsen van banken en andere meubels, spelende kinderen, een knotsgekke kat of hond en andere dingen kunnen er nu eenmaal voor zorgen dat er schade op kan treden in je huis. Gelukkig kun je dit soort schade aan je huis gemakkelijk oplossen door voegen impregneren

voegen impregneren

Wat zijn voegen?

Nu zul je vast wel eens van voegen gehoord hebben. Voegen zijn kleine gaatjes of spleetjes die optreden omdat er binnen het huis temperatuur of vocht verschillen optreden. Daarom kunnen sommige muren en wanden uitzetten en ontstaan er kleine beschadiging. Deze in het begin vaak kleine beschadiging kunnen steeds groter worden zolang je er niets aan doet. Het is dan ook belangrijk dat je deze kleine beschadiging snel oplost.

Dergelijke problemen los je op door te kitten. Maar wellicht vraag je jezelf al wel af, wat kitten nu precies inhoudt. In dit korte artikel vertellen we je er iets meer over. Benieuwd? Lees dan snel verder. 

Zo verhelp je kleine gaatjes

Kleine gaatjes en scheurtjes kun je verhelpen met kit. Kit is verkrijgbaar bij elke bouwmarkt en komt in verschillende varianten. Zo heb je speciale kit voor badkamers, deze zijn vaak uiterst goed bestand tegen water. Ook zijn er kitten meer geschikt voor betonvloeren, deze zijn juist weer wat harden. Over het algemeen is kit wel redelijk elastisch omdat het natuurlijk moet kunnen omgaan met eventuele uiteenzettingen van muren. 

Kitten is over het algemeen niet moeilijk. De meeste kitsets komen met handige tips, waardoor je het vaak snel zelf kan doen. Zaak is alleen wel dat je zorgvuldig te werk gaat, anders wordt het namelijk een grote kliederboel. 

Hopelijk weet je nu iets meer over kitten, waar het voor is en wat je ermee kan.