De WOZ waarde Haarlem valt in januari 2021 weer op de deurmat. De WOZ waarde is de geschatte marktwaarde van je woning van 1 januari 2020. De WOZ waarde wordt vastgesteld door de gemeente Haarlem en vormt de basis voor verschillende heffingen en belastingen. De WOZ waarde van woningen stijgt al jaren omdat ook de verkoopprijs van woningen stijgen. De verwachting is dat de WOZ waarde dit jaar met 7% zal stijgen. Daarom wordt het steeds belangrijker om goed te kijken of de WOZ waarde van je huis niet te hoog is. Want hoe hoger de WOZ waarde, hoe meer belasting je gaat betalen. De WOZ waarde wordt vaak onnauwkeurig vastgesteld, maar gelukkig kun je tegen een te hoge WOZ waarde bezwaar maken. Je kunt ook bezwaar aan laten tekenen door een gespecialiseerd bureau waar taxateurs en juristen werken.
Wanneer laat je bezwaar maken tegen de WOZ waarde Haarlem
Wanneer laat je bezwaar maken tegen de WOZ waarde Haarlem? Allereerst is het belangrijk om te kijken of de WOZ waarde inderdaad te hoog is. Controleer de gegevens goed en vergelijk je woning met de woningen waarmee de gemeente Haarlem deze ook vergelijkt. Het kan zijn dat:
- Woningen zonder garage, dakkapellen of een kelder worden vergeleken met woningen met een garage, dakkapellen of een kelder
- De oppervlakte van de grond niet overeenkomt
- De inhoud van de huizen niet overeenkomt
- Jouw woning staat in een drukke buurt bij een snelweg of een industrieterrein, de vergelijkbare woningen in een rustige buurt met veel groen
- Achterstallig onderhoud (badkamer, douche, slechte buitenmuren) wel of geen isolatie, zonnepanelen of energiezuinige maatregelen gelden ook als bezwaarpunt.
Dit kunnen bezwaarpunten zijn die je kunt aangeven als je bezwaar laat maken door een gespecialiseerd bureau.
Hoe maakt een gespecialiseerd bureau bezwaar?
Wanneer je denkt dat de WOZ waarde Haarlem van je woning te hoog is dan kun je bezwaar laten aantekenen door een gespecialiseerd bureau zonder dat je er een cent voor hoeft te betalen. Je meld je eenvoudig aan op de website waarbij het belangrijk is dat je dit doet kort nadat je de WOZ-beschikking hebt ontvangen, want er is maar 6 weken de tijd om het bezwaar in te dienen. Je krijgt van een medewerker van het bureau een mail met een machtigingsformulier dat je moet ondertekenen. Zo machtig je het bureau om namens jou bezwaar aan te tekenen. Wanneer het formulier is ontvangen gaan ze aan de slag met het opvragen van het taxatierapport van de gemeente Haarlem. Samen met jouw argumenten en eventueel foto’s om deze te ondersteunen wordt een bezwaarschrift opgesteld en naar de gemeente Haarlem gestuurd.
Hoe kan een bureau dit zonder kosten voor je regelen?
Je kunt eenvoudig het bezwaar WOZ Waarde Haarlem uit handen geven aan een gespecialiseerd bureau terwijl je hier niets voor hoeft te betalen. Maar hoe kan dat? Het bureau werkt met juristen en taxateurs en toch kost je dat niets. Dat komt omdat de gemeente Haarlem verplicht is om de kosten die zo’n gespecialiseerd bureau maakt te betalen als het bezwaar gegrond wordt verklaard. Daarnaast neemt het bureau, als het bezwaar wordt afgewezen, de kosten voor eigen rekening. Wanneer je dus denkt dat de WOZ waarde te hoog is, loont het altijd de moeite om bezwaar aan te laten tekenen.
Bezwaar aantekenen kost niets als je hulp inschakelt via https://www.bezwaarmaker.nl/ en de WOZ waarde kan in geen geval door de gemeente Haarlem worden verhoogd nadat zij je bezwaarschrift hebben ontvangen.