Kiezen voor infraroodverwarming

De winter komt er weer aan en dat betekent dat u in plaats van het huis koel houden, zoals tijdens de hittegolf van afgelopen zomer, nu drukker zullen zijn met ons het warmhouden van het huis. Het zo effectief mogelijk verwarmen van een huis is een goed idee om verschillende redenen. Denk er bijvoorbeeld aan dat minder effectief verhuizen zorgt voor een hogere energierekening. Op groter niveau zorgt dit voor ook voor meer CO2 uitstoot en snellere klimaatopwarming. Daarom is het efficiënt verwarmen van u huis van groot belang en een van de beste manieren om dit te doen is door middel van infrarood verwarming. Maar hoe werkt infrarood verwarming precies en hoe kunt u het installeren in uw eigen woning? Dat is wat we in dit artikel bespreken.

Prachtig design

Laten we beginnen bij het design. In tegendeel tot een ouderwetse radiator gaat infraroodverwarming vaak prachtig op in het interieur. Infrarood verwarming ziet u standaard als een wit stralingspaneel op de muur in de woning. Door de het dunne elegante design van het paneel valt deze totaal niet op. Daarnaast is het zelfs mogelijk om het paneel met een print erop te plaatsen.

Geen luchtcirculatie

Wanneer u gebruik maakt van infraroodpanelen hebt u geen last van luchtcirculatie. Bij radiatoren zal de lucht worden opgewarmd waarna deze lucht opstijgt naar het plafond en vervolgens na afkoeling aan de andere kant van de ruimte weer begint de zakken. Door deze luchtstromingen zullen huisstof en fijnstof worden meegenomen en over het huis verspreid worden. Bij infraroodverwarming is er geen direct warmteverschil tussen vloer en plafond en daardoor hebt u geen last van dergelijke luchtstromen.

Simpele installatie

Infrarood verwarming kopen is goed betaalbaar en heeft ook het voordeel dat het zeer gemakkelijk te installeren is. Infrarood panelen hebben een ophangsysteem en kunnen daardoor relatief eenvoudig aan de muur of aan het plafond worden opgehangen. Er zijn geen gas- of waterleidingen nodig en ook dat scheelt flink in de kosten. Het enige wat wel belangrijk is, is dat er in de buurt een stopcontact aanwezig is. U zult dus ook wat draden moeten wegwerken. Fijn is ook dat je de panelen met een afstandsbediening kunt bedienen.

Efficiënt

Bovenal zijn infraroodpanelen gewoon zeer efficiënt. Wanneer u infraroodverwarming installeert kunt u 10% tot wel 40% op uw energierekening besparen. Hoeveel u precies bespaard hangt wel af van hoe groot je woning is en hoe goed het paneel geplaatst is.