Is jouw huis gezegend met een tuin, dakterras of een knus balkon? Dan kun je een hoop doen om deze plekjes net zo gezellig te maken als de ruimtes in huis. Vaak gaat onze aandacht tijdens het inrichten van onze woning voornamelijk uit naar de ruimtes binnenshuis. Daardoor vergeten we soms dat we van de tuin of het balkon ook een sfeervolle ruimte kunnen maken. Met deze tips maak je de buitenruimtes van je woning net zo gezellig als in huis!

Groen, groen en nog meer groen

Het is ontzettend gezond voor de mens om omringd te zijn door groen. Wij zijn als mens tenslotte in de natuur ontstaan en diep van binnen weten we dat we ons in de natuur vaak het prettigst voelen en echt tot rust komen. Zorg er daarom voor dat deze elementen terug komen in je woning, inclusief de tuin of het balkon. Leg een grasveldje aan, plant bloemen, bomen, struiken, zorg ervoor dat het groen is om je heen. Is je tuin met tegels belegd? Dan kun je kiezen voor plantenbakken. Door bijvoorbeeld een mooie plantenbak hout te plaatsen en daarin mooie bloemen te planten fleur je je tuin enorm ook. Dit geldt natuurlijk ook als je een balkon of dakterras hebt.

Loungesets voor buiten

Tijdens de lente en zomer brengen we meer tijd in de buitenlucht door. Zeker als de temperaturen stijgen, is er niets fijner dan genieten van de heerlijke buitenlucht en de warmte van de zon. En hoe fijn is het als je eigen tuin of balkon sfeervol en gezellig is ingericht, zodat je ook daar lekker buiten kunt vertoeven? Als je een grote tuin hebt, dan zou je ervoor kunnen kiezen om een gedeelte in de tuin in te richten met een loungeset voor buiten. Of als je graag buiten eet, kun je een eettafel en stoelen buiten plaatsen, zodat je 's zomers heerlijk met z'n allen in de tuin kunt eten. Hetzelfde geldt als je een ruim dakterras hebt. Heb je een klein balkonnetje? Dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een Frans balkon setje dat niet al teveel ruimte in beslag neemt. Zo kun je 's ochtends lekker op je balkon genieten van de zon en een kopje thee!

Sfeerverlichting

Zit je 's avonds graag in de tuin of op je balkon? Dan kun je het extra gezellig maken met sfeerverlichting. Zo brengen kaarsen altijd een hoop sfeer, maar ook string verlichting of lampionnetjes staan super knus en geven bijna een magische sfeer. Je zou een plateau met kaarsen kunnen vullen die je altijd buiten hebt staan in de zomer, zodat je die in de avond aan kunt steken. En de string verlichting kun je gezellig boven de loungehoek of eettafel hangen.