motorwerkplaats in de garage

Wanneer je regelmatig op de motor rijdt, weet je dat onderhoud ook een groot onderdeel is van motorrijden. Je kunt flink op de kosten besparen door dit zelf te regelen. Hier dien je dan wel de ruimte voor te hebben. Door je garage om te toveren tot een motorwerkplaats kun je zelf aan de slag met het sleutelen aan je motor. Een handig hulpmiddel hiervoor is de motorlift op Baboon.eu. Met een motorlift werk je altijd op de juiste werkhoogte en kun je overal goed bij. Ook is het belangrijk dat je alle benodigde onderdelen en het gereedschap in huis hebt. Zo kun je direct aan de slag met het onderhoud van je motor. Het is hierbij wel handig om deze onderdelen zoals bijvoorbeeld bouten en schroeven, op een geordende manier op te bergen. Zo kun je direct vinden wat je zoekt. 

Onmisbare hulpstukken voor je eigen motorwerkplaats

Naast gereedschap, losse onderdelen en een motorlift, zijn er nog een aantal andere hulpstukken die je zeker nodig gaat hebben in je motorwerkplaats. Zo kan een lamp bijvoorbeeld niet ontbreken. Een motor bestaat uit veel onderdelen. Wanneer je aan de motor gaat sleutelen is het handig als je goed kunt zien wat je aan het doen bent. Je zal zien dat je een losse lamp vaak nodig gaat hebben. De bandenspanning is erg belangrijk voor een goede wegligging. Deze dient dan ook altijd op orde te zijn. Je kunt dit bij een tankstation laten meten, maar door zelf een air compressor aan te schaffen kun je dit nu ook in jouw eigen werkplaats opmeten. Zo kun je veilig de weg op.

De voordelen van een eigen motorwerkplaats

Ben je handig met motoren en heb je voldoende ruimte aan huis? Dan is het een goed idee om een eigen motorwerkplaats in te richten. Het voordeel hiervan is, is dat je problemen direct zelf kunt oplossen. Hierdoor kun je in sommige gevallen de volgende dag weer op de motor stappen. Daarnaast bespaar je jezelf een hoop geld en tijd. Je hoeft met een eigen werkplaats je motor niet meer weg te brengen. Hier kan het voorkomen dat je de motor een week kwijt bent en een flinke rekening meegestuurd krijgt. Dit kun je voorkomen door zelf je eigen werkplaats in te richten.