Steiger

Een rolsteiger heeft één of meerdere werkvloeren en is verplaatsbaar door middel van wielen. Dit, tot tegenstelling van een vaste steiger. Een rollende steiger is gemakkelijk te verplaatsen. Dit soort steigers kunnen door de bouwvakkers, die ervaring hebben, zelf worden opgebouwd. Dit heeft als voordeel, dat er geen erkende steigerbouwer hoeft worden benaderd. Het is dus goedkoper. De steiger die je kunt rollen is veel lichter door het materiaal aluminium. Dit is vele malen lichter dan een stalen constructie. Deze steigers worden ook wel systeemsteigers genoemd en zijn dus eenvoudiger in opbouw, snel verplaatsbaar en kan door ervaren bouwvakkers die niet in het bezit zijn van certificaten steigerbouwer A en/of B worden opgebouwd.

rolsteiger

Veilig omgaan met de rolsteiger

Om risico’s tijdens werkzaamheden te voorkomen is het verstandig om deze steiger op een stevige, vlakke ondergrond te zetten. De stabilisatoren moeten op de grond worden geplaatst. Altijd de wielen op de rem zetten voordat je de steiger beklimt. Beklimmen doe je aan de binnenzijde. Probeer de steiger schoon te houden, vooral de sporten zijn belangrijk i.v.m. uitglijden. Windkracht 6 is niet oké om op deze steiger te werken.

Aanschaf van een steiger

Rolsteigerkopen.nl. heeft voordelige steigers die je via de webshop kunt aanschaffen. Gemakkelijk en snel online kopen en binnen een paar dagen al gebruik maken van de rollende steiger. Voor zowel de particulier als de professional is er een uitgebreid assortiment steigers. Voor de kleine klussen bij de particulier maar ook voor de grotere werken in de bouw.

Ladder

Verplaatsbaar

Het belangrijkste voordeel van dit type steiger is, dat deze verplaatst kan worden door middel van wielen. Wel moeten altijd de veiligheidsrichtlijnen in acht worden genomen.

Kijk voor een veilige verplaatsing op de website en doe er je voordeel mee.