logo_op_blauw_nieuw_uitsnede2Het stansen of stampen van metaal betreft het toevoegen van één of meerdere vormen aan een metalen product. Maar hoe kan een hard, metalen product precies voorzien worden van een vorm naar wens door Euro-Techniek? Meer over de werking van stansen metaal en de werkwijze van Euro-Techniek, lees je in dit artikel.

M398-16Hoe werkt stansen?

Om een vorm aan metaal toe te voegen, wordt er gewerkt met stempels. Deze stempels worden door Euro-Techniek zelf bedacht, ontworpen en uitgewerkt, zodat Euro-Techniek precies de juiste gereedschappen in huis heeft voor de klus. Het gereedschap dat gebruikt wordt door Euro-Techniek bij het stansen van metaal, is van staal gemaakt en volledig zuiver van maat. Hierdoor kunnen er nauwkeurige vormen gegeven worden aan het te stampen metaal, die precies aansluiten bij jouw vooraf gecommuniceerde wensen, behoeften en verwachtingen. De gereedschappen die speciaal voor jouw project gemaakt zijn, worden aan de machines van Euro-Techniek gemonteerd. Vervolgens wordt de machine nauwkeurig afgesteld, waarbij de onderste stempel en de bovenste stempel precies op elkaar aansluiten. Tot slot wordt het te stansen metaal tussen het gereedschap geplaatst, waarna het gereedschap open en dicht gaat en de bewerking voltooid is.

Charmilles2030_175De werkwijze van Euro-Techniek

Door de jarenlange ervaring van Euro-Techniek, kan dit gespecialiseerde bedrijf bijna alle vormen stansen. De werkwijze van het bedrijf, is als volgt. Je levert het te stansen materiaal eenvoudig aan, laat het metalen materiaal stampen door de professionals van Euro-Techniek en het gestampte product wordt schoongemaakt om vuiligheden te verwijderen.