Sunshower: haal een echte wellness douche in huis! 

Wie eenmaal de sunshower ontdekt heeft, wil niets anders meer. Het is steeds eenvoudiger om van je badkamer in huis een eigen spa te maken. Waarom kies je bij het bouwen van een nieuwe badkamer of bij de renovatie van je bestaande badkamer niet voor een zalige zonnedouche! Deze douche brengt bovendien veel gezondheidsvoordelen met zich mee. We vertellen je er hier graag alles over!  

Vitamine D en een gezonde zomerse glow! 

Weer of geen weer? Dat maakt vanaf nu niets meer uit. Door een sunshower in je badkamer te installeren, haal je gewoon de zomer in huis. Dat voelt niet alleen heerlijk, maar het is ook nog eens heel gezond. Een sunshower is voorzien van een grote UV-lamp, die zorgt voor een aangename warme straling. Onder invloed van deze lamp gaat je lichaam vitamine D aanmaken. Zeker in de donkere wintermaanden hebben veel mensen in ons land daar een tekort aan. Bovendien zorgt de lamp eveneens voor een gezond zomers kleurtje. Deze unieke douche kan zelfs bepaalde huidaandoeningen verminderen. Het gaat overigens om een veilige en verantwoorde dosis uv-licht, die niet schadelijk voor je is. 

Sunshower met een infrarood functie

Heb je interesse in een sunshower, dan kun je eveneens kiezen voor een combi model. Deze zonnedouche is niet alleen voorzien van een UV-lamp, maar tevens van een infrarood functie. Dit is een goede optie voor mensen die hun spieren extra willen verwennen. De infraroodstralen stimuleren de bloedcirculatie en daarmee de gezondheid van de spieren. Dit is bijvoorbeeld ideaal als je veel last hebt van rug-, nek- en schouderklachten. Ook voor sporters is dit een ware verrijking, omdat ze hiermee hun spieren na zware inspanningen sneller kunnen laten herstellen. Mensen met sportblessures hebben er eveneens veel baat bij. 

Diverse soorten en maten

Voor vrijwel elke doucheruimte is het mogelijk om een sunshower te installeren. Er bestaan namelijk verschillende soorten en maten. Zo is het bijvoorbeeld gemakkelijk om zonder breekwerk gewoon een opbouw sunshower te monteren. Houd je van een strakkere uitstraling, dan kun je een zonnedouche laten inbouwen. Daarnaast heb je de keuze uit diverse maten. Een van de mogelijkheden is om een klein paneel te kiezen van 60 x 20 cm, dat je op gezichtshoogte plaatst. Wil je echter dat je hele lichaam van de weldadige effecten kan genieten? Dan kies je voor een full body paneel van bijvoorbeeld 180 x 40 cm. Op deze manier kun je de zonnedouche geheel afstemmen op de ruimte, jouw wensen en je budget! 

Is een sunshower niet gevaarlijk?
Veel mensen zijn soms wat terughoudend als ze horen over deze elektrische toepassingen in een natte doucheruimte. Gaat dat wel samen? Deze zonnedouches zijn speciaal ontwikkeld om gebruikt te worden in natte ruimtes en voldoen aan alle Europese richtlijnen. Verder benadrukten we hierboven al dat er gewerkt wordt met veilig en gedoseerd uv-licht. Daarnaast duurt een sessie maximaal tien minuten, waarna deze vanzelf wordt uitgeschakeld. Het is ook mogelijk om zelf de sessie eerder te stoppen. Na afloop koelt de sunshower in vier minuten af.