Ga je een container huren voor een verbouwing? Dan is het wel belangrijk dat je dit direct goed aanpakt. Er komt namelijk best wel het nodige bij het huren kijken. Door enkele praktische tips te volgen, wordt het huren een flink stuk gemakkelijker.

1. Inschatting van de hoeveelheid afval

Het begint allemaal bij het bepalen hoeveel afval je eigenlijk te verwerken krijgt. Het is belangrijk om vooraf een goed idee te hebben van de hoeveelheid afval. Zo kan je precies het juiste formaat huren. Ook kan je zeker zijn dat deze op precies het juiste moment wordt opgehaald.

Aanrader: verbouwen in Hilversum? Een container huren in Hilversum kan gemakkelijk en goedkoop bij Paridon Containers.

2. De juiste container kiezen

Wanneer je puin gaat afvoeren is het wel belangrijk dat je eerst goed bekijkt om welke stof het gaat. Afval scheiden is tegenwoordig van groot belang. Dat betekent dus ook dat je er goed aan doet om goed te bekijken welke container je nodig hebt voor het werk dat je gaat doen. Zo voer je alles op correcte wijze af.

3. Zorg voor een vergunning

Een container laten plaatsen mag niet zomaar. Alleen wanneer je deze op eigen terrein zet kan je dit zonder problemen doen. In alle andere gevallen sta je op de openbare weg en is het dus ook nodig om hier een vergunning voor aan te vragen. Dit moet je wel op tijd doen anders kan je een boete of een naheffing verwachten. Wacht hier dus niet mee.

Zeker in grote steden is het dus van belang om te checken of je een vergunning nodig hebt. Wil jij een container huren in Almere, Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Groningen of een andere drukke stad? Informeer dan vooraf goed bij de gemeente naar een mogelijk verplichte vergunning.

4. Passend bij de omgeving

Zorg ervoor dat de container goed past bij de omgeving waarin je deze plaatst. Is het bijvoorbeeld een drukke stedelijke omgeving, dan wil je voorkomen dat iedereen er van alles in gooit of dat er vandalisme plaatsvindt. Dan is dus een gesloten container vaak de betere optie. Staat de container op eigen terrein? Dan kan het ook een open model zijn.

5. De juiste plek kiezen

Zorg dat de container op de juiste plek geplaatst wordt. Dat betekent dat je bijvoorbeeld nog genoeg ruimte eromheen moet hebben om te kunnen bewegen. Wanneer de container de doorgang blokkeert is dat niet alleen onhandig, maar ook gevaarlijk.