Afgelopen jaar is hét jaar van het interieur opknappen geweest. Veel mensen hebben tijdens de lockdown hun huis heel gezellig gemaakt. Zoek jij nog naar ideeën om jouw interieur een metamorfose te geven? Hexagon tegels kopen biedt zeker uitkomst! Er zijn namelijk meerdere redenen te bedenken waarom juist dit type tegel zoveel leuker, praktischer en tijdlozer is dan andere tegels. Dit artikel geeft je inspiratie om snel ook jouw woonruimte onder handen te nemen.

Hexagon tegels kunnen ook buiten de traditioneel betegelde ruimtes gebruikt worden

Van hexagon tegels is het zo leuk dat ze breken met tradities. Waarbij je een rechthoekige of vierkante tegel in wc, hal, badkamer of keuken plaatst, zou je deze niet zo snel in je slaapkamer aanbrengen. Hexagon tegels kopen voor de slaapkamer, woonkamer of andere ruimte kan wel gewoon. Dit geeft juist een mooi, speels en dynamisch effect. De reden hiervoor is dat de vorm van de tegel zo afwijkt van normale tegels. Hierdoor voelt de ruimte niet betegeld, maar is het een decoratieve keuze. Dit is een van de redenen waarom hexagon tegels kopen zo’n goed idee is.

Hexagon tegels combineren met bestaande tegels

Heb jij nog niet zo’n mooie hangende toiletpot? Zie je op tegen het werk van de hele wc verbouwen? Zijn de wanden en is de vloer van je toiletruimte nog mooi? Met hexagon tegels kopen hoef je niet de hele ruimte te betegelen. Deze tegels komen juist mooi uit op een klein geïsoleerd oppervlak. Je kunt dus prima de nieuwe stortbak tegen de achterwand van je toiletruimte bevestigen, plaatmateriaal eroverheen en betegelen maar. Je kunt tegenwoordig zoveel verschillende hexagon tegels kopen, dat er altijd wel één matcht met jouw bestaande wand- en vloertegels.

Hexagon tegels kopen en combineren met grote tegels

Grote tegels zijn ook een enorme trend. Er bestaan inmiddels keramische tegels van ongeveer 2,70 meter. Horizontale voegen zijn daarmee niet meer nodig. Ideaal als je een betonwand wilt nabootsen in je woning. Echter, met zo’n grote betontegel kun je geen douchevloer betegelen, het water moet namelijk aflopen naar je putje. Er zijn wel mogelijkheden met een drain, maar als jij je badkamer zonder veel moeite wilt renoveren, denk dan eens na over hexagon tegels kopen voor de douche. Ideaal, doordat de stijl weer te combineren is zoals bijpassende betonlook hexagon tegels kopen, 

Ideeën voor de keuken betegelen

Nog een plaats die een goed antwoord geeft op waarom hexagon tegels kopen zo’n goed idee is, is de keuken. Zeker wanneer je een kookeiland hebt. Je hebt het vast al door, hexagon tegels komen het beste uit op een relatief klein, geïsoleerd oppervlak. Je kunt voor de keuken hexagon tegels kopen voor allerlei plekken. Denk aan de spatwand achter het aanrecht, maar ook aan het volledige kookeiland of één deel van het kookeiland. Ook een smalle wand aan de zijkant van het fornuis of de kookplaat kun je hiermee betegelen. Ook in de keuken komt het goede samenspel met eventueel bestaande vloertegels weer perfect tot zijn recht.