Heeft jouw chalet dezelfde oude saaie uitstraling en begint het tekenen van veroudering te laten zien? Dan is het tijd om te renoveren! Met een paar renovaties en wat werk aan de esthetiek kan het chalet in een mum van tijd van vervallen naar splinternieuw gaan. Bovendien zal de renovatie van jouw chalet niet alleen het uitzicht verbeteren, maar ook waarde toevoegen. Of je nu van plan bent je chalet ooit te verkopen of hem gewoon wilt houden voor langer gebruik, het heeft verschillende voordelen om je chalet te laten renoveren. Hier zijn drie redenen waarom je jouw chalet zo snel mogelijk moet renoveren:

Waardeverhoging

Wil jij jouw chalet laten renoveren op de hondsrug? Dan moet je weten dat de waarde van je chalet zal stijgen zodra je klaar bent met de renovatie. Oude en vervallen chalets kunnen grote gevolgen hebben. Denk aan overal lekkages, rotte plekken, waardevermindering en het uiterlijke schoon is een stuk minder; het woongenot is een stuk verminderd. En nu? Bijwerken en verven? Dit is helaas maar een tijdelijke oplossing. Door jouw chalet te laten renoveren heb je van deze gevolgen geen last meer. Ook wanneer je jouw chalet in de toekomst wil verkopen, speelt chalet renovatie een grote rol. Het is beter om de tijd te nemen voor een renovatie en het werk goed te doen dan het te overhaasten en het later allemaal opnieuw te moeten doen! 

Helemaal naar stijl

Het voordeel aan kunststof is dat het in vele verschillende kleuren en uitvoeringen komt. Wil je je chalet een compleet nieuw voorkomen geven door een nieuwe kleur te gebruiken? Dat kan! Als je jouw chalet een houtlook wilt geven, maar je het bijkomende onderhoud liever wilt vermijden, heb je het geluk dat kuntstof de houtlook perfect kan imiteren. Het is bijna niet van echt te onderscheiden! Kunststof is dus een goede oplossing voor alle problemen rondom het onderhouden van je chalet. En met een goed gerenoveerd chalet, kan je weer vele jaren zorgeloos vakantie vieren in je eigen vakantiewoning.

Jarenlang plezier 

De meeste chalets hebben een gevelbekledingsysteem van hout of canexel, en dat zul je naar verloop van tijd goed merken. Dit kan door weersinvloeden namelijk gaan rotten en op den duur zelfs kromtrekken of loslaten. Daarbij komt ook kijken dat deze plekken niet meer te herstellen zijn, omdat het vocht dan al is doorgedrongen. Wanneer je Canexel vervangt door kunststof gevelbekleding, hoef je je over deze problemen geen zorgen te maken. Allereerst heb je geen zorgen meer over wind, regen of sneeuw. Kunststof is kleurvast en dat betekent dat je het niet hoeft te schilderen. Het is ook UV-bestendig en zal niet verbleken in de volle zon. Je chalet laten renoveren met kunststof betekent dat je er weer jarenlang plezier van kunt hebben. Alleen even af en toe met een doekje eroverheen en je bent klaar!