Waarom kiezen voor een steektrap? Alle voordelen!

steektrap voordelen

Er zijn verschillende situaties waarin het gebruik van een steektrap het overwegen waard kan zijn. Denk bijvoorbeeld aan een hoogslaper die je in de kinderkamer opgebouwd hebt. In zo’n kinderkamer is er vaak maar weinig ruimte om een trap tegen de hoogslaper aan te plaatsen. Het maakt dat een steektrap hier goed van pas komt! Een steektrap heeft een zeer scherpe hellingshoek, waardoor deze relatief weinig ruimte nodig heeft. In dit artikel lees je meer over de redenen die de steektrap een interessante optie maken in verschillende situaties.

 

Steektrap is eenvoudig op maat te zagen

Een steektrap wordt vrijwel altijd van hout gemaakt. Voordeel hiervan is het feit, dat je de steektrap heel eenvoudig op maat kunt zagen. Hier heb je de hulp van een professioneel timmerbedrijf niet voor nodig. Zaag de onderzijde in de juiste hoek af en schuur de poten om schade aan de vloer van de kinderkamer te kunnen voorkomen. Daar komt bij dat hout heel bewerkelijk is. Je kunt de steektrap een andere kleur geven, wanneer dat beter aansluit bij de hoogslaper waartegen je deze plaatst.

Overigens komt een steektrap niet alleen in de kinderkamer van pas. De trap wordt ook regelmatig gebruikt om bijvoorbeeld op een vliering of zolderruimte te kunnen komen. Op Houtcompleet.nl vind je voor elke ruimte in huis een passende (steek)trap!

Bouwpakket voor een steektrap bestellen

De scherpe hoek en het feit dat je de steektrap op maat kunt zagen zijn twee belangrijke voordelen hiervan. Een derde voordeel van de steektrap is de mogelijkheid om deze als een bouwpakket te bestellen. Een bouwpakket trap is vaak goedkoper dan een model die door een monteur geplaatst wordt. Daarbij worden de bouwpakket trappen in diverse modellen aangeboden. Zo vind je altijd een steektrap die past bij de ruimte waarbinnen je deze wilt gaan gebruiken. Waar in huis komt de steektrap voor jou van pas?