mooie-boom-kopen

Een steeneik kan goed in vorm gesnoeid worden door de fijne vertakking.
Je kunt de boom het beste in maart of april snoeien, omdat er dan weinig tot geen kans is op vorst.

De steeneik moet op een plek worden geplant, waar het waterdoorlatend is. Hiernaast is een beschutte plek belangrijk. Zet de boom dus niet in een open veld. Bovendien is het niet handig als de boom op een plek staat, waar het oostenwind kan krijgen.
De boom dient in de eerste drie tot vier jaar beschermd te worden tegen vrieskou.
Zodra er vorst aankomt, is het belangrijk om de boom genoeg water te geven. Op die manier kan de steeneik vocht opnemen om te verdampen.

Op de juiste manier planten

De steeneik blijft heel het jaar door groen. Hierdoor heb je het hele jaar door een mooie groene boom in de tuin.

De boom is ook winterhard en kan tegen temperaturen van -15 graden Celsius.

Het is wel verstandig om de boom te planten als de kans op vorst klein is. De Steeneik is namelijk nog kwetsbaar tijdens het planten van de boom. Hierbij is de boom namelijk nog niet geworteld.

Mocht je de boom nu toch willen planten in een vorstperiode? Dan moet je er voor zorgen dat de boom voldoende water krijgt, zodat hij genoeg vocht opneemt.

Lange boom met mooie kleuren

De amberboom heeft een stam die heel ruw en kurkachtig is. Dit zorgt ervoor dat de boom goed te onderscheiden is van andere bomen.

De gewone Amberboom wordt in het Latijns ook wel de Liquidambar styraciflua genoemd. Die naam is wel een stuk moeilijker uit te spreken dan de gewone Amberboom.

De boom kan 17 tot 20 meter hoog worden. Hierdoor wordt het één van de grootste Amberboom soorten.

De bladeren van de Amberboom krijgen in de heeft veel verschillende kleurtjes, waardoor het een enorm kleurrijke boom wordt.