Iedereen heeft zijn eigen stijl, bijvoorbeeld landelijk, Scandinavisch, chique of basic. Dat maakt ieder huis dus ook uniek. Houd je echt van een woonkamer met een luxe uitstraling? Dan ben je aan het juiste adres! Een luxe uitstraling creëren kun je namelijk gemakkelijk zelf. Met meubels en stoffen bijvoorbeeld, maar ook om zelf kleine aanpassingen te verrichten in je huidige interieur. Het kan al een wereld van verschil maken. Benieuwd naar hoe je ook jouw woonkamer een luxe-gevoel kunt geven? Je leest het in onderstaand blog!

Tip 1: ruim op

Het is natuurlijk super leuk en gezellig om tekeningen en foto’s van je kinderen op te hangen, maar dit laat de ruimte wel erg rommelig lijken. Geef de tekeningen een mooie plaats in een andere kamer en kies bijvoorbeeld voor één of twee mooie schilderijen of afgedrukte foto’s voor in de woonkamer. Ben je erg into foto’s of kun je er geen afstand van nemen? Druk ze dan af in zwart-wit. Dit geeft een rustige uitstraling. Je kunt ze ook mooi roulerend ophangen.

Tip 2: materialen

De materialen en stoffen die je gebruikt zijn alles bepalend voor de look and feel van je woonkamer. Zo zijn meubels die in grote getallen worden geproduceerd minder uniek en zijn ze ook vaak voorzien van minder goede stoffen. Dit is vaak zichtbaar en dit geeft een minder luxe uitstraling. Je kunt bijvoorbeeld de stof vervangen of door middel van velours het luxer maken. Daarnaast kun je ook luxe banken bekijken in de winkel en inspiratie opdoen.

Tip 3: accessoires

Je kunt je woonkamer mooi aankleden met luxe accessoires, zoals vazen, kandelaars of bijzettafels. Ook kun je gaan voor een statement piece, oftewel een echte eyecatcher. Dit kan een grote plant zijn, een luxe stoel of een standbeeldje. Bovendien kun je je interieur ook inrichten op basis van dit item. Zo worden de ogen wel gelijk getrokken naar de eyecatcher, maar staat het overige interieur er ook nog eens mooi bij. Win-win dus.

Tip 4: raambekleding

Rolgordijnen staan niet zo luxe, luxaflex daarentegen wel weer. Geef je woonkamer een luxe uitstraling door middel van het ophangen van witte of zwarte luxaflex. Daarnaast kunnen gordijnen ook chique staan. Echter, een paar meter mooi gordijnstof kan wel wat aan de prijs zijn.

Tip 5: televisie verstoppen

Televisies worden tegenwoordig steeds breder en groter. Ze zijn dus altijd erg zichtbaar en vaak staan ze ook nog eens geplaatst midden in de woonkamer. Om het een rustigere en chiquere uitstraling te geven, kun je de televisie verwerken in een kast(je) en de deuren sluiten. Zo trekt hij minder aandacht. Ook is het goed om een televisiemeubel aan te schaffen. Hierdoor liggen de snoeren niet open en bloot in de woonkamer en dit geeft nog meer rust.