Onder houtafval kan veel soorten afval vallen. Vaak denken mensen alleen aan stukken hout, maar er is veel meer afval dat hieronder valt. Geschilderd, gelakt of gebeitst hout valt er bijvoorbeeld ook onder, evenals houten meubels, laminaat of parket, geperst of onbeschilderd hout en hardboard of softboard. Je kunt afval natuurlijk zelf wegbrengen naar de afvalverwerking, maar soms heb je daar de tijd niet voor, of heb je te veel spullen om met de auto weg te brengen. 

houtafval

Online een container huren

Als je veel houtafval hebt kun je het verzamelen en een container huren om dit afval mee weg te laten brengen. Je kunt dan online gemakkelijk een container bestellen. Je geeft dan aan wanneer je de container wil hebben en vervolgens huur je deze voor dertig dagen. Verder kun je ook aangeven waar je de container geplaatst wil hebben. Je hoeft niet thuis te zijn voor het plaatsen van de container. 

Vervolgens kun jij aan de slag met jouw verbouwing of opruiming en kun je het afval gaan verzamelen. Wanneer de container vol is, neem je contact op met het afvalverwerkingsbedrijf en komen zij de container ophalen. Het afval wordt dan door het bedrijf verwerkt, dus je hoeft hier niet zelf aan te denken. De verwerking gebeurt op het eigen terrein, zodat herbruikbare stoffen daadwerkelijk hergebruikt kunnen worden.