Inschroefmoer

Dus jij wilt een specifieke moer kopen? Dat kan! Maar laat ik je eerst maar wat gaan vertellen over de verschillende moeren en waar deze voor gebruikt worden. Er zijn een heleboel verschillende moeren die voor verschillende dingen gebruikt worden. Maar vandaag gaan we het hebben over de welbekende inschroefmoer. 

Laten we beginnen met wat deze moet precies is. Een inschroefmoer, ook wel een Rampamoer genoemd. Dit is een moer die aan de binnen en buitenzijde schroefdraad heeft zitten. Aan de binnenkant zit er een metrisch schroefdraad en aan de buitenkant een scherp schroefdraad met een grove spoed. In de meeste gevallen bevindt zich aan een van de uiteinde een snee, zodat je hem met een schroevendraaier in kan draaien. 

Inschroefmoer

Waar wordt deze moer voornamelijk voor gebruikt? 

De inschroefmoer wordt in de meeste gevallen gebruikt voor het monteren van een bout in een stuk hout of een ander zacht materiaal. Zoals bijvoorbeeld kunststof of spaanplaat, dit kan gebeuren voor het monteren van een wieltje op stilt in een houten stoelpoot. Eerst wordt de moer ingeschroeft in een voorgeboord gat in het hout gedraaid. Vervolgens wordt daar de bout ingedraaid. Maar er bestaan ook andere soorten moeren die in andere materialen geschroefd kunnen worden. Deze materialen zijn bijvoorbeeld metaal of steen, dit gebeurt als het oorspronkelijke schroefdraad uitgesleten is. Wil jij meer weten over de verschillende schroeven en schroefdraden? Dan raad ik je aan om nog even op internet te kijken, hier staat namelijk nog een stuk meer informatie.

Inschroefmoer