Voor de meeste mensen is planten kopen via internet nog onbekend terrein, maar deze manier van verkoop bied vele voordelen ten opzichte van  planten kopen via de reguliere tuincentra. 

Een voorbeeld van zo’n tuinplanten webwinkel is Plantengrow.nl. In deze webwinkel wordt een grote diversiteit aan planten aangeboden, welke allemaal rechtstreeks van de kwekerij afkomstig zijn. Hierdoor zijn klanten verzekerd van topkwaliteit planten tegen een zeer aantrekkelijk prijs. Daarnaast worden er ook erg uitgebreide productomschrijvingen gegeven, waarbij de mogelijkheid bestaat om door middel van een zoekfunctie tot de juiste planten te komen. Zo kun je je zoekfunctie verfijnen op standplaats, hoogte, bloeikleur, bloeimaand en ga zo maar door.

Hieruit verschijnt vervolgens een suggestie aan tuinplanten welke aansluiten bij de wensen van de klant, zonder dat zij enige kennis over planten hoeven te hebben. Handig toch? Hierdoor kan iedere webshop bezoeker tot de juiste tuinplanten komen en kunnen duren hoveniers worden uitgespaard.

Een ander bijkomend voordeel is dat de tuinplanten binnen slechts enkele dagen aan huis worden geleverd. Je kunt de planten dus gewoon bestellen vanuit je luie stoel. Daarnaast hoef je ook niet meer te sjouwen met zware planten en je auto te verbouwen, want de planten worden tot aan de deur geleverd. Beplanting bestellen voor je tuin was nog nooit zo makkelijk!

Een ander bijkomend voordeel ten opzichte van bestellen bij een tuincentrum is dat de online webshops in tuinplanten vaak vele grotere voorraden hebben. Ook voor grote tuinen kun je de volledige beplanting bestellen via een verkooppunt!

Populaire beplanting voor in de tuin

De keuze in tuinplanten is enorm groot. Zo is er keuze uit siergrassen, vaste planten, haagplanten, bodembedekkers, sierheesters klimplanten en bomen. Iedere productgroep bestaat weer uit duizenden andere soorten! Aangezien het rijk der planten zo enorm groot is verklappen wij hierbij vast enkele veelgebruikte tuinplanten:

  • Festuca glauca (siergras)
  • Liriope muscari ‘Moneymaker (vaste plant)
  • Ligustrum ovalifolium (haagplant)
  • Vinca minor (bodembedekker)
  • Hedera helix (klimplant)

Naast dat bovengenoemde planten erg mooi zijn, hebben ze alle ook weinig onderhoud nodig. Oftewel, de ideale voor wie niet al te groene vingers heeft!